Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Οι ΗΠΑ επιστρέφουν αρχαίο γρύππα στο Ιράν

Tην Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, οι Ηνωμένες Πολιτείες επέστρεψαν στο Ιράν αρχαιολογικό αντικείμενο που κατασχέθηκε από τελωνειακούς το 2003, ...

Tην Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, οι Ηνωμένες Πολιτείες επέστρεψαν στο Ιράν αρχαιολογικό αντικείμενο που κατασχέθηκε από τελωνειακούς το 2003, όταν ένας έμπορος έργων τέχνης προσπάθησε να περάσει λαθραία διάφορα αντικείμενα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πρόκειται για ένα τελετουργικό αγγείο πόσης, σε σχήμα ασημένιου γρύπα του 7ου αιώνα π.Χ., που πιθανότατα λεηλατήθηκε από σπηλιά του βορειοδυτικού Ιράν.

Σε ανακοίνωσή του το State Department αναφέρει ότι «Το αντικείμενο θεωρείται ως ένας από τους κορυφαίους γρύπες της αρχαιότητας, ένα δώρο του ιρανικού λαού στον κόσμο, και οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι στην ευχάριστη θέση να το επιστρέψουν στο λαό του Ιράν».

Σύμφωνα πάντα με την ίδια ανακοίνωση «Η επιστροφή του αρχαιολογικού έργου αντικατοπτρίζει τον σεβασμό των Ηνωμένων Πολιτειών στην ιδιοκτησία της πολιτιστικής κληρονομιάς - σε αυτή την περίπτωση πολιτιστικά αγαθά που λεηλατήθηκαν και είναι σημαντικά για την κληρονομιά του ιρανικού λαού. Αντικατοπτρίζει επίσης την ισχυρή σχέση των Ηνωμένων Πολιτειών με τον ιρανικό λαό».



Δεν υπάρχουν σχόλια