Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Νέα θεωρία για το χτίσιμο των πυραμίδων

Ένας μηχανικός από το Newport της Μ. Βρετανίας δηλώνει πως η ανακάλυψη του για το πώς χτίστηκαν οι πυραμίδες της Αιγύπτου απειλεί να...



Ένας μηχανικός από το Newport της Μ. Βρετανίας δηλώνει πως η ανακάλυψη του για το πώς χτίστηκαν οι πυραμίδες της Αιγύπτου απειλεί να ταρακουνήσει τον κόσμο της αρχαιολογίας. Ο Peter James αποκάλυψε γιατί πιστεύει ότι οι αποδεκτές θεωρίες για το χτίσιμο των πυραμίδων είναι λανθασμένες.

Σκεφτείτε τις εικόνες των σχολικών βιβλίων σχετικά με τις αρχαίες πυραμίδες και ίσως θυμηθείτε τις εικόνες των εκατοντάδων εργατών να μετακινούν ογκώδεις πέτρες πάνω σε κεκλιμένα επίπεδα.

Ο Peter James και η ομάδα του, η εταιρεία Cintec αποκαθιστούν τις πυραμίδες της Αιγύπτου εδώ και 18 χρόνια,  εργαζόμενοι βαθιά μέσα στις πυραμιδοειδείς δομές.

Ξεκίνησε να αμφισβητεί τον τρόπο κατασκευής των πυραμίδων. Δηλώνει ότι η παραδοσιακή άποψη, ότι εκατοντάδες εργαζόμενοι μετακίνησαν συνολικά 2 εκατομμύρια ογκόλιθους, τοποθετώντας έναν κάθε τρία λεπτά, είναι πρακτικά αδύνατη.

«Πάρα πολύ απότομη για να προχωρήσουμε»

Ο ίδος δηλώνει ότι οι πυραμίδες είναι τόσο ψηλές ώστε οι ράμπες θα έπρεπε να είχαν μήκος τουλάχιστον 400 μέτρα ή θα είχαν πολύ απότομη κλίση για να μετακινήσουν τους ογκόλιθους. Προσθέτει ότι αν αυτό είχε όντως συμβεί, θα υπήρχαν ακόμη και σήμερα ενδείξεις ότι οι ράμπες ήταν εκεί.

Αντ 'αυτού, ο James πιστεύει, με βάση την προσωπική του εμπειρία από την εργασία του βαθιά μέσα στις πυραμίδες, ότι χτίστηκαν από μέσα προς τα έξω, με μεγάλες πέτρες στο εξωτερικό και μικρά υλικά στο εσωτερικό – όπως ένας σημερινός οικοδόμος θα κατασκεύαζε έναν πέτρινο τοίχο.


Ο James είναι διευθύνων σύμβουλος της Cintec International που εδρεύει στο Newport. Απασχολεί 50 άτομα με κατασκευαστικά έργα σε όλο τον κόσμο, αλλά έχει εμπλακεί σε έργα ενίσχυσης και αποκατάστασης αρχαίων μνημείων στο Ιράν, το Ιράκ και τη Σαχάρα, καθώς και στην Ουαλία και στην Αγγλία, όπου έχει αναλάβει το έργο ενίσχυσης των τοίχων του Παλατιού του Μπάκιγχαμ και του κάστρου του Windsor.

Μέσα στην πυραμίδα Djoser της Αιγύπτου, ανακάλυψαν ότι μια τεράστια ποσότητα από μικρές πέτρες κρατιόταν από έναν μόνο κορμό φοίνικα χιλιάδων ετών. Παραδοσιακά σωληνωτά στηρίγματα θα μπορούσαν να βλάψουν τον τοίχο της πυραμίδας, όμως η ομάδα της Cintec ανέπτυξε έναν νέο τρόπο για την υποστήριξη της πυραμίδας από το εσωτερικό.

Σχεδίασαν μεγάλους αερόσακους, ύψους 1,5 μέτρου και διαμέτρου 1 μέτρου τους οποίους χρησιμοποίησαν, 11 στο σύνολο ταυτόχρονα, φουσκωμένους στο χώρο μέσα στις πυραμίδες. Κατασκευάστηκαν στο εργοστάσιο της Cintec στο Cwmbran, από ισχυρό πλαστικό με ένα πολύ ιδιαίτερο σχεδιασμό του πλέγματος στο εσωτερικό, έτσι ώστε η κατασκευή να παραμένει σταθερή. Είναι πλήρως φουσκωμένοι εντός της πυραμίδας και στην πραγματικότητα σχηματίζουν ένα μαξιλάρι.

Ο Peter James δηλώνει: «Ήταν σαν να φιλούσαν τις πέτρες και συγκρατούσαν πολλούς τόνους από πέτρες να πέσουν πάνω στα κεφάλια μας».


Η εταιρεία του εξακολουθεί να εργάζεται στην Αίγυπτο και σε πολλές άλλες ιστορικές τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο. Σήμερα ετοιμάζεται να εξηγήσει στους Αιγύπτιους αρχαιολόγους για την ανακάλυψή του και πως είναι δύσκολο να γίνει αποδεκτή καθώς η επικρατούσα άποψη για το χτίσιμο των πυραμίδων έχει μεταφερθεί από γενιά σε γενιά.



Δεν υπάρχουν σχόλια