Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο ψηφιοποιείται

Η Ένωση Εταιριών PostScriptum-EWORX ανέλαβε, μετά από διαγωνισμό, το έργο «E- Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο», το οποίο χρηματοδο...



Η Ένωση Εταιριών PostScriptum-EWORX ανέλαβε, μετά από διαγωνισμό, το έργο «E- Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο», το οποίο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» (ΕΣΠΑ 2007-2013), και αφορά στην ψηφιακή αναβάθμιση του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου.

Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο (που ανακοίνωσε την είδηση την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου), ένα από τα σημαντικότερα εθνικά μουσεία που εποπτεύεται από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, διαθέτει μία συλλογή με περισσότερα από 25.000 αντικείμενα.

Στο πλαίσιο του σύνθετου αυτού έργου, προβλέπεται η ανάπτυξη μιας σειράς πολυμεσικών, διαδραστικών εφαρμογών, οι οποίες συμβάλλουν στους τομείς της επικοινωνίας της γνώσης, της πολιτισμικής ενημέρωσης, της εκπαίδευσης και της ψυχαγωγίας.

Παράλληλα, το μουσείο εξοπλίζεται διττά τόσο από πλευράς εσωτερικής υποδομής, με την υιοθέτηση του κορυφαίου συστήματος διαχείρισης συλλογών Museum Plus όσο και από πλευράς εξωστρέφειας, με την εφαρμογή του συστήματος eMuseumPlus, τα οποία οργανώνουν τις συλλογές του Μουσείου ψηφιακά με ακρίβεια και συγχρόνως τις καθιστούν προσβάσιμες διαδικτυακά στο κοινό. 


Πηγή: Το Βήμα 

Δεν υπάρχουν σχόλια