Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Έγκυος 6.000 ετών

Ο γυναικείος σκελετός, ηλικίας 6.000 ετών, που ανακαλύφθηκε στη Βουλγαρία.   Βούλγαροι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τον σκελετό μιας γυναί...


Ο γυναικείος σκελετός, ηλικίας 6.000 ετών, που ανακαλύφθηκε στη Βουλγαρία. 
Βούλγαροι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τον σκελετό μιας γυναίκας που φαίνεται να έχει θαφτεί σε κατάσταση εγκυμοσύνης πριν από 6.000 χρόνια.

Το εύρημα - που περιγράφεται ως εξαιρετικά ασυνήθιστο – βρέθηκε σε μια πρόσφατα ανασκαμμένη νεκρόπολη στο φημισμένο χωριό Svestari στη βορειοανατολική Βουλγαρία.

Συνολικά πέντε σκελετοί ανακαλύφθηκαν στη νεκρόπολη, θαμμένοι σε ασυνήθιστη στάση - με τα πόδια τους διπλωμένα και τα κεφάλια τους στραμμένα προς το νότο.

Η γυναίκα έφερε εξαιρετικής ποιότητας στολίδια από μαργαριτάρι, σύμφωνα με την καθηγήτρια Diana Gergova, η οποία ηγήθηκε της ανασκαφής.

Τον Σεπτέμβριο, η ομάδα της Gergona ανακάλυψε στο Sveshtari τα υπολείμματα μιας αρχαία Θρακικής άμαξας, ηλικίας 2.500 ετών και δύο αλόγων, τα οποία φαίνεται να θάφτηκαν σε όρθια θέση.

Ένας μοναδικός χρυσός Θρακικός θησαυρός ήρθε επίσης στο φως στο Sveshtari το 2012. Η περιοχή του Sveshtar βρίσκεται στη βορειοανατολική Βουλγαρία, στην επαρχία Razgrad, επίσης γνωστή και ως Sboryanovo και φιλοξενεί πάρα πολλά σκελετικά λείψανα των Γετών, μιας θρακικής φυλής των οποίων η μεγαλύτερη πόλη τους, Ήλιδα πιστεύεται ότι βρίσκεται σε κοντινή απόσταση.


Δεν υπάρχουν σχόλια