Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ένοπλη συμμορία εισβάλλει σε αρχαιολογικό χώρο

Το αιγυπτιακό Υπουργείο Αρχαιοτήτων (MSA) κάλεσε την Αστυνομία Αρχαιοτήτων και Τουρισμού προκειμένου να αντιμετωπίσει μια ένοπλη συμμο...


Το αιγυπτιακό Υπουργείο Αρχαιοτήτων (MSA) κάλεσε την Αστυνομία Αρχαιοτήτων και Τουρισμού προκειμένου να αντιμετωπίσει μια ένοπλη συμμορία η οποία εισέβαλε στον αρχαιολογικό χώρο του Al-Hammam, που βρίσκεται κοντά στην Αλεξάνδρεια.

Ο αρμόδιος υπουργός Mohamed Ibrahim δήλωσε ότι η συμμορία εγκαταστάθηκε στο χώρο των ανασκαφών με όπλα. Ο αρχαιολογικός χώρος περιλαμβάνει τα κτιριακά κατάλοιπα ενός ελληνο-ρωμαϊκού φρουρίου, δρόμους, ναούς και νεκροταφεία ενώ η περιοχή των ανασκαφών περιλαμβάνει τα ερείπια ενός ελληνο-ρωμαϊκού λουτρού, κανάλια για την αποστράγγιση του νερού και τεράστιους ασβεστολιθικούς ογκόλιθους. Η αστυνομία κατευθύνθηκε προς την περιοχή για να αντιμετωπίσει τους δράστες και να επιθεωρήσει τον αρχαιολογικό χώρο προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπήρξε κλοπή.

Πρόκειται για τη δεύτερη επέμβαση στον αρχαιολογικό χώρο του Al-Hammam σύμφωνα με τον Ibrahim, ο οποίος δήλωσε ότι την πρώτη φορά, τον περασμένο Μάρτιο, εισέβαλε ένα μεγάλο φορτηγό στον αρχαιολογικό χώρο μαζί με μια μπουλντόζα καταστρέφοντας ένα κτιριακό σύμπλεγμα της ελληνορωμαϊκής περιόδου.


Δεν υπάρχουν σχόλια