Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Δημοπρατήθηκε η ανασκαφή του “Χυμοφίξ”

Ένα βήμα πιο κοντά στην κατασκευή του νέου μουσείου φέρνει τη Σπάρτη η σημερινή δημοπράτηση του έργου “Χωματουργικές εργασίες στο οι...


Ένα βήμα πιο κοντά στην κατασκευή του νέου μουσείου φέρνει τη Σπάρτη η σημερινή δημοπράτηση του έργου “Χωματουργικές εργασίες στο οικόπεδο του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου”, με προϋπολογισμό 120.000 ευρώ. Η δημοπράτηση διενεργήθηκε από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας.

Η εργολαβία προβλέπει να εκτελεστούν χωματουργικές εργασίες διά χειρός καθώς και με τη χρήση μηχανημάτων, οι οποίες αφορούν αρχαιολογικές έρευνες σε συνεργασία και με την επίβλεψη της Ε΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων. Με την ολοκλήρωση των εργασιών θα υπάρχει πλήρης εικόνα από πλευράς αρχαιολογικών ευρημάτων στο χώρο, κάτι που θα καθορίσει και τη χωροθέτηση των κτιριακών εγκαταστάσεων του νέου μουσείου.

Το έργο χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από πιστώσεις της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας. Τόσο ο περιφερειάρχης κ. Τατούλης όσο και η αντιπεριφερειάρχης κ. Τζανετέα, σε δηλώσεις τους επεσήμαναν ότι πρόκειται για έργο πρώτης γραμμής και προτεραιότητας για την Περιφέρεια.


Πηγή: LaconiaLive

Δεν υπάρχουν σχόλια