Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Iστορική αναδρομή του έργου της Γαλλικής Σχολής στο Golden Hall

Iστορική αναδρομή στο επιστημονικό της έργο και παρουσίαση των μελλοντικών της σχεδίων θα κάνει η Γαλλική Σχολή Αθηνών την Τρίτη 18 ...



Iστορική αναδρομή στο επιστημονικό της έργο και παρουσίαση των μελλοντικών της σχεδίων θα κάνει η Γαλλική Σχολή Αθηνών την Τρίτη 18 Μαρτίου 2014 στις 12:00, στο Golden Hall, (Λεωφ. Κηφισίας 37Α, 1ος όροφος).

Η συνέντευξη θα δοθεί  στο πλαίσιο του αφιερώματος στη Γαλλία “VIVE LA FRANCE”, το οποίο εξελίσσεται στο Golden Hall από τις 14 Μαρτίου έως και τις 2 Απριλίου. 

Από τις 14 Μαρτίου και κάθε μέρα, οι επισκέπτες του Golden Hall θα έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν τη  Γαλλία του πολιτισμού, της γεύσης, της τέχνης, της μόδας, του τουρισμού, της αυτοκίνησης, της τεχνολογίας, της βιομηχανίας.

Η Σχολή συμμετέχει με έκθεση από την ιστορία και το ανασκαφικό της έργο στον 1ο όροφο. Εκεί θα μας θυμίσει τις σημαντικές ανασκαφικές της επιτυχίες στους Δελφούς, τους Φιλίππους , στο Άργος, στη Δήλο, στα Μάλια και στον Ιτάνο (Κρήτη). Θα εκθέσει μάλιστα και ορισμένα από τα ανασκαφικά εργαλεία που χρησιμοποίησε στις εργασίες της. Ειδικοί επιστήμονες της Σχολής θα κάνουν και επιδείξεις συντήρησης των σπασμένων αγγείων που βρίσκονται στις ανασκαφές.

Η Γαλλική Σχολή Αθηνών αποτελεί το αρχαιότερο επιστημονικό ίδρυμα της Γαλλίας στο εξωτερικό και έχει να επιδείξει μια παράδοση 150 ετών.


Πηγή: Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια