Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Κλειστό το Κολοσσαίο στην «Ευρωπαϊκή Νύχτα των μουσείων»

Δεν μπόρεσαν να βρεθούν οι πέντε αναγκαίοι υπάλληλοι για να ανοίξει ο χώρος.



Δεν μπόρεσαν να βρεθούν οι πέντε αναγκαίοι υπάλληλοι για να ανοίξει ο χώρος.

Κλειστό πρόκειται να παραμείνει το γνωστότερο μνημείο της Ρώμης, το Κολοσσαίο, κατά την «Ευρωπαϊκή Νύχτα των Μουσείων», στις 17 Μαΐου, όπως έκανε γνωστό ο Ιταλός υπουργός πολιτισμού Ντάριο Φραντσεσκίνι.

Η ιταλική νομοθεσία προβλέπει, ότι για να μπορέσει να μείνει ανοικτός, την νύχτα, ένας πολιτιστικός χώρος, το ένα τρίτο των φυλάκων πρέπει να προσφέρουν το έργο τους με δική τους βούληση, χωρίς να υπάρξει υποχρεωτική επιλογή της διοίκησης. «Μέχρι αυτή την στιγμή, οι πέντε αναγκαίοι υπάλληλοι, δεν μπόρεσαν να βρεθούν», δήλωσε ο Φραντσεσκίνι.

Ο δήμαρχος της Ρώμης Ινιάτσιο Μαρίνο, από την μεριά του, θέλησε να απευθύνει έκκληση με την οποία ζητεί «να βρεθούν πέντε εργαζόμενοι οι οποίοι να αφιερώσουν λίγο από τον χρόνο τους, ώστε να δοθεί η ευκαιρία να επισκεφθούν το μοναδικό αυτό μνημείο, οι τόσοι ντόπιοι και ξένοι τουρίστες, οι οποίοι θέλουν να επωφεληθούν της πρωτοβουλίας της Νύχτας των Μουσείων».

«Είναι θέμα προτεραιοτήτων και είμαι βέβαιος, ότι θα κατανοήσουμε όλοι πως η προτεραιότητα είναι να παραμείνει ανοικτό το Κολοσσαίο», πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ιταλικών Δήμων και δήμαρχος του Τορίνο, Πιέρο Φασσίνο.

Ο Ιταλός υπουργός πολιτισμού έδωσε πάντως την διαβεβαίωση, ότι η πινακοθήκη των «Ουφίτσι» στην Φλωρεντία και οι ανασκαφές της Πομπηίας θα παραμείνουν ανοικτές από τις οκτώ το βράδυ μέχρι τα μεσάνυχτα του επόμενου Σαββάτου στο πλαίσιο της γνωστής αυτής ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας, η οποία εφαρμόσθηκε για πρώτη φορά το 2005.


Πηγή: Newsbeast


Δεν υπάρχουν σχόλια