Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Συλλήψεις αρχαιοκάπηλων στον Βόλο

Ευρεία αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε προχθές νωρίς το πρωί στην περιοχή της Μαγνησίας, η οποία οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από...


Ευρεία αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε προχθές νωρίς το πρωί στην περιοχή της Μαγνησίας, η οποία οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλίας με σκοπό τον εντοπισμό και τη σύλληψη ατόμων που παραβαίνουν το Νόμο περί προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης αυτής συνελήφθησαν 2 Έλληνες ηλικίας 57 και 81 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της παραβίασης της Νομοθεσίας περί προστασίας των Αρχαιοτήτων και περί όπλων. 

Μετά από κατάλληλη αξιοποίηση και αξιολόγηση πληροφοριών, συλλογή και επεξεργασία στοιχείων, διενεργήθηκαν 6 ταυτόχρονες έρευνες σε οικίες, με την παρουσία Δικαστικών Λειτουργών, σε 2 από τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Στην οικία του 57χρονου, 7 τμήματα αμφορέων διαφόρων μεγεθών, τμήμα αρυτήρα ή χύτρας, 2 βαθιά πινάκια, ανοικτό χειροποίητο αγγείο (φιάλη), βάση αμφορέα και βάση μεγάλου κλειστού αγγείου.

Σύμφωνα με εκτίμηση αρχαιολόγων της ΙΓ΄ Εφορείας Προϊστορικών Κλασσικών Αρχαιοτήτων, τα παραπάνω κατασχεθέντα αντικείμενα υπάγονται στο Νόμο περί προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς. 

Στην οικία του 81χρονου, κυνηγητικό όπλο (δίκαννο) σε δερμάτινη θήκη, πιστόλι σε δερμάτινη θήκη και 74 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων.

Ο 81χρονος κατείχε τα παραπάνω κατασχεθέντα παράνομα, κατά παράβαση του Νόμου περί όπλων.


Δεν υπάρχουν σχόλια