Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Αρχαία εργαστήριο κεραμικής ανακαλύφθηκε στην Τουρκία

Ένα αρχαίο εργαστήριο κεραμικής ανακαλύφθηκε στην περιοχή Seyitomer Tumulus στη δυτική επαρχία της Κιουτάχειας στην Τουρκία, το οποί...



Ένα αρχαίο εργαστήριο κεραμικής ανακαλύφθηκε στην περιοχή Seyitomer Tumulus στη δυτική επαρχία της Κιουτάχειας στην Τουρκία, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για πάνω από μια χιλιετία. Στο εργαστήριο υπήρχε επίσης μια πήλινη δεξαμενή και κλίβανος. 

Το τμήμα Αρχαιολογίας του τοπικού πανεπιστημίου Dumlupnar διεξάγει ανασκαφές στο χώρο από το 2006 με χιλιάδες κεραμικά να έχουν μέχρι στιγμής στο φως και παραδοθεί στο Μουσείο Κιουτάχειας. 

«Δεν είναι μόνο ο κεραμικός κλίβανος αλλά ένα συγκρότημα χώρων, όπου βλέπουμε μια πήλινη δεξαμενή ενώ έχουν αποκαλυφθεί ίχνη κεραμικής παραγωγής. Υπάρχει ένας τοίχος μπροστά από τον κλίβανο ενώ έξω από αυτόν μια πόρτα οδηγεί στο δρόμο. Η κεραμική ήταν ένα από τα σημαντικότερα μέσα επιβίωσης για τους ανθρώπους που ζούσαν στην περιοχή», δήλωσε ο καθηγητής Fikret Ozbay. 

 «Πιθανότατα η παραγωγή κεραμιδιών στην Κιουτάχεια ξεκίνησε από εδώ. Δεν είναι μόνο αυτός ο κλίβανος, έχουμε βρει δεκάδες κλιβάνους. Η έντονη παραγωγή κεραμικής δείχνει ότι το εμπόριο κεραμικής πιθανότατα είχε ανθίσει στην περιοχή», είπε.



Δεν υπάρχουν σχόλια