Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Κτίριο της Ρωμαϊκής περιόδου ανακαλύφθηκε στην Hattusa

Ένα μνημειακό οικοδόμημα της Ρωμαϊκής εποχής, πλάτους 20 μέτρων και μήκους 40 μέτρων, ανακαλύφθηκε σε ανασκαφές στη Χαττούσα, την πρ...



Ένα μνημειακό οικοδόμημα της Ρωμαϊκής εποχής, πλάτους 20 μέτρων και μήκους 40 μέτρων, ανακαλύφθηκε σε ανασκαφές στη Χαττούσα, την πρωτεύουσα του αρχαίου πολιτισμού των Χετταίων. 

Τα έργα στην Hattusa ξεκίνησαν το 1906 και συνεχίζονται για 108 χρόνια, σύμφωνα με τον καθηγητή Andreas Schachner, επικεφαλής των ανασκαφών. Σύμφωνα με δηλώσεις του η ανασκαφική ομάδα ήρθε φέτος στην Hattusa με σκοπό να αναζητήσει στοιχεία του πολιτισμού των Χετταίων, αλλά η έρευνά τους δεν εστιάζεται μόνο σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο. 

Με την ολοκλήρωση των φετινών ανασκαφικών εργασιών στην αρχαία πόλη ήρθε στο φως ένα μνημειακό οικοδόμημα στην περιοχή που ονομάζεται  «Κάτω Πόλη» στο βόρειο τμήμα του αρχαιολογικού χώρου. 

«Το πιο εκπληκτικό αποτέλεσμα των ανασκαφικών εργασιών του τρέχοντος έτους είναι ότι έφεραν στο φως, μερικώς, κατάλοιπα  της ρωμαϊκής εποχής. Φτάσαμε σε μια κατασκευή που καλύπτει ένα κενό στον τομέα της επιστήμης και του τουρισμού. Γνωρίζαμε ότι υπήρχε ένα νεκροταφείο σε αυτόν τον τομέα, αλλά δεν γνωρίζαμε που βρισκόταν ο οικισμός. Ήμασταν τυχεροί φέτος», δήλωσε ο Schachner. 

Σύμφωνα με τον ίδιο το κτίριο μπορεί να έχει κατασκευαστεί κατά τον 2ο αιώνα μ.Χ. «Καταλήξαμε σε αυτό το συμπέρασμα από την τεχνική που χρησιμοποιείται στην κατασκευή του. Χρησιμοποιήθηκε κονίαμα του Khorasan. Είναι φανερό ότι η περιοχή αυτή χρησιμοποιήθηκε για διαφορετική λειτουργία. Το καταλαβαίνουμε αυτό και από δύο νομίσματα που βρέθηκαν εδώ», πρόσθεσε. 

Ο Schachner είπε επίσης ότι η ανασκαφή επικεντρώθηκε στον προσδιορισμό της λειτουργίας του συγκεκριμένου κτιρίου, αν δεν είναι εκκλησία. Το μέγεθος της περιοχής δείχνει ότι μπορεί να ήταν ένας τόπος συγκέντρωσης για διάφορους σκοπούς. Ο Schachner πρόσθεσε ότι η κατανόηση της μνημειακής αυτής κατασκευής θα καλύψει ένα κενό στις γνώσεις μας για την πολιτιστική εξέλιξη της περιοχής.



Δεν υπάρχουν σχόλια