Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Σε αναζήτηση στοιχείων και υλικού για την Αργοναυτική Εκστρατεία

Με στόχο να αναγνωριστεί η Αργοναυτική Εκστρατεία ως πολιτιστική διαδρομή Σε εθελοντική συνεργασία καλεί η Εταιρεία Κοινωνικής Παρέμ...


Με στόχο να αναγνωριστεί η Αργοναυτική Εκστρατεία ως πολιτιστική διαδρομή
Σε εθελοντική συνεργασία καλεί η Εταιρεία Κοινωνικής Παρέμβασης και Πολιτισμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας (ΕΚΠΟΛ), επιστήμονες και άτομα που έχουν σχέση με την Αργοναυτική Εκστρατεία. 


Το κάλεσμα εντάσσεται στο πλαίσιο της αναγνωρισιμότητας της Αργοναυτικής Εκστρατείας ως πολιτιστικής διαδρομής του Συμβουλίου της Ευρώπης, με στόχο την προβολή της ευρύτερης περιοχής και τη δικτύωσή της με τους προορισμούς διέλευσης της Αργούς, όπως εξηγεί ο πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ Κώστας Χαλέβας.

Οι ενδιαφερόμενοι που μπορούν να συμβάλουν στη συγκέντρωση του απαραίτητου υλικού μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία της ΕΚΠΟΛ, στο ισόγειο του κτιρίου των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων, Ελ. Βενιζέλου με Αναλήψεως, τηλ. 2421352512, προκειμένου να συμμετέχουν στην ήδη υπάρχουσα ομάδα εργασίας, η οποία ασχολείται προς την κατεύθυνση συγκέντρωσης – αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων για την Αργοναυτική Εκστρατεία.

Μετά την ολοκλήρωση και του ευρωπαϊκού προγράμματος CLEAR, η Περιφέρεια Θεσσαλίας –μέσω της ΕΚΠΟΛ- συμμετείχε στο διευρωπαϊκό πρόγραμμα με επικεφαλής εταίρο το Ρίμινι της Ιταλίας  και εταίρους από την Ιταλία, Ισπανία, Ουγγαρία, Βουλγαρία, Αυστρία, Σλοβενία και την Ελλάδα, με θέμα την προσβασιμότητα στις πολιτιστικές αξίες και συγκεκριμένα μέσω της Αργοναυτικής Εκστρατείας ως πολιτιστική διαδρομή.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος CLEAR, στόχος του προέδρου και της διοίκησης της ΕΚΠΟΛ είναι η αναγνωρισιμότητα της Αργοναυτικής Εκστρατείας ως πολιτιστική διαδρομή από το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Στην προσπάθεια αυτή υπάρχει συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Όπως δήλωσε ο Κ. Χαλέβας, «επειδή η εξέταση της σχέσης μεταξύ του πολιτισμού του τόπου και της οικονομίας είναι θέμα εξαιρετικής σημασίας καθώς ο ρόλος της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς είναι πλέον πολύ σημαντικός για την ανάπτυξη της αστικής οικονομίας και δεδομένου ότι οι πολιτιστικές αξίες και τα ιστορικά τοπία αποτελούν σημαντικά στοιχεία του εθνικού πλούτου της περιοχής μας, σύμφωνα και με την τελευταία σύνοδο κορυφής, όπου αποφασίστηκε να δοθούν μεγάλες χρηματοδοτήσεις για την αξιοποίηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, είμαστε υποχρεωμένοι όλοι να συμβάλουμε  προς αυτήν την κατεύθυνση»


Δεν υπάρχουν σχόλια