Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

CNN: Επισκεφθείτε τις Αιγές, αξίζει...

Η πρωτεύουσα του Μακεδονικού βασιλείου δεύτερη στη λίστα με τους σημαντικότερους χώρους Στο επίκεντρο του CNN βρίσκεται για άλλη μία φ...

Η πρωτεύουσα του Μακεδονικού βασιλείου
δεύτερη στη λίστα με τους σημαντικότερους χώρους
Στο επίκεντρο του CNN βρίσκεται για άλλη μία φορά η Ελλάδα, αλλά τώρα οι λέξεις «economy» ή «Grexit» απουσιάζουν.

Το δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του αμερικανικού τηλεοπτικού δίκτυο, στην ενότητα «Ταξίδια», έχει έντονο το «ελληνικό άρωμα» γιατί προβάλλει δέκα χώρους παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, που κρύβουν συναρπαστικές ιστορίες, και τους οποίους αξίζει κάποιος να επισκεφθεί.

Στη δεύτερη θέση αυτής της λίστας είναι οι Αιγές, η πρωτεύουσα του Μακεδονικού βασιλείου...

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, όταν η UNESCO θέσπισε το πρόγραμμα Παγκόσμιας Κληρονομιάς φόρο τιμής σε αυτούς τους χώρους απέτιαν μόνο οι συντηρητές και οι πλούσιοι, και συνάμα ατρόμητοι, ταξιδιώτες.

Την εποχή εκείνη, άλλωστε, δεν υπήρχαν έξυπνα τηλέφωνα για να φωτογραφίζουν οι επισκέπτες τα μνημεία, ούτε αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους που καθιστούν πιο εύκολες τις μετακινήσεις.

«Τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει» συνεχίζει το άρθρο και, προτρέποντας τους αναγνώστες του να επισκεφθούν αυτούς τους χώρους, επισημαίνει:

«Εάν σας ενδιαφέρει να γνωρίσετε συναρπαστικές -ή και περίεργες- ιστορίες, αυτοί είναι οι δέκα χώροι παγκόσμιας κληρονομιάς που αξίζουν την προσοχή σας, ίσως και μία επίσκεψη».

Το δημοσίευμα περιγράφει συνοπτικά την ιστορία του Μακεδονικού βασιλείου και υπογραμμίζει ότι ο εντοπισμός του τάφου του βασιλιά Φίλιππου Β' το 1977 αποτελεί μία από τις σημαντικότερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις του 20ού αιώνα.

«Από εκεί (σ.σ. στις Αιγές) ξεκίνησε η ελληνιστική περίοδος» τονίζεται, ενώ γίνεται αναφορά στο ανάκτορο και το νεκροταφείο τύμβων, όπου έχουν εντοπιστεί εκατοντάδες ταφικοί τύμβοι.

Εκτός από τις Αιγές, στη λίστα του CNN βρίσκονται, μεταξύ άλλων, η πόλη Ποτοσί στη Βολιβία, η Μασάντα, το οχυρό-ανάκτορο που έχτισε ο Ηρώδης στο Ισραήλ, το Μαυσωλείο του Πρώτο Αυτοκράτορα Κιν στην Κίνα, το Εθνικό Ιστορικό Πάρκο στην Αϊτή, η γενέτειρα του Βούδα Λουμπίνι στο Νεπάλ και τα Ανάκτορα του Αμπομέι στο Μπενίν.


Πηγή: Α. Ανδίρα, Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια