Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

«Τεράστιος σκελετός» ανακαλύφθηκε στη Βάρνα της Βουλγαρίας

Το άνω μέρος του σκελετού βρέθηκε στη Βάρνα κάτω από το πρόσφατα ανακαλυφθέν οχυρωματικό τείχος της αρχαίας Οδησσού Οι αρχαιολόγοι ανα...

«Τεράστιος σκελετός» ανακαλύφθηκε στη Βάρνα της Βουλγαρίας
Το άνω μέρος του σκελετού βρέθηκε στη Βάρνα κάτω από το πρόσφατα
ανακαλυφθέν οχυρωματικό τείχος της αρχαίας Οδησσού
Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν «έναν τεράστιο σκελετό» στο κέντρο της πόλης Varna στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. Οι αρχικές μελέτες δείχνουν ότι ο άνθρωπος στον οποίοι ανήκει ο σκελετός, έζησε στα τέλη του 4ου ή στις αρχές του 5ου αιώνα μ.Χ..

«Είναι εύκολο να διαπιστωθεί ότι το μέγεθος των οστών είναι «εντυπωσιακό» και ότι ανήκαν σε έναν πολύ ψηλό άνδρα», δηλώνει ο Valeri Yotov, μέλος της ανασκαφικής ομάδας. Ο Yotov, ωστόσο, δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο σκελετός ανακαλύφθηκε στην περιοχή του τείχους της αρχαίας πόλης της Οδησσού.

Ο Yotov πιστεύει ότι ο άνθρωπος θα μπορούσε να έχει πεθάνει κατά τη διάρκεια της εργασίας ή κατά τη διάρκεια τελετής που πραγματοποιήθηκε κοντά στα αρχαία τείχη. Η στάση του, με τα χέρια στη μέση του και τον προσανατολισμό του σώματός του προς τα ανατολικά (κεφάλι) και δυτικά (πόδια) είναι μια σαφής ένδειξη ταφής για τους αρχαιολόγους.

Έργα συντήρησης και αναστήλωσης διεξάγονται στην κεντρική περιοχή της Varna, της τρίτης μεγαλύτερης πόλης της Βουλγαρίας που ονομάστηκε και «πρωτεύουσα της Μαύρης Θάλασσας».

Την περασμένη εβδομάδα, οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν στη Varna τα κατάλοιπα τείχους του φρουρίου της Οδησσού, θραύσματα κεραμικής και ένα χειρόμυλο της Ύστερης Αρχαιότητας.



Δεν υπάρχουν σχόλια