Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Αγγεία προϊστορικής αιγυπτιακής ζυθοποιίας βρέθηκαν στο Τελ Αβίβ

Θραύσμα κεραμικής λεκάνης που χρησίμευε στην παραγωγή μπίρας   Θραύσματα κεραμικών αγγείων ηλικίας 5.000 και πλέον ετών, που χρησιμο...


Αγγεία προϊστορικής αιγυπτιακής ζυθοποιίας βρέθηκαν στο Τελ Αβίβ
Θραύσμα κεραμικής λεκάνης που χρησίμευε στην παραγωγή μπίρας  
Θραύσματα κεραμικών αγγείων ηλικίας 5.000 και πλέον ετών, που χρησιμοποιούνταν για την παραγωγή μπίρας από τους Αιγύπτιους, ανακαλύφθηκαν σε ένα εργοτάξιο στο Τελ Αβίβ.

«Εντοπίσαμε 17 λάκκους που χρησιμοποιούνταν για την αποθήκευση αγροτικών προϊόντων, τα οποία χρονολογούνται από την Πρώιμη Εποχή του Χαλκού (3500-3000 π.Χ.) και μεταξύ των εκατοντάδων πήλινων αγγείων που ανακαλύψαμε περιλαμβάνονται μεγάλες κεραμικές λεκάνες που χρησίμευαν στην παραγωγή μπίρας» περιέγραψε ο Ντιέγκο Μπαρκάν, διευθυντής της ανασκαφικής ομάδας της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας του Ισραήλ.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία, η ανακάλυψη αυτή δείχνει πως οι Αιγύπτιοι είχαν εγκατασταθεί στην περιοχή του Τελ Αβίβ πριν από 5.000 και πλέον χρόνια.

Αγγεία προϊστορικής αιγυπτιακής ζυθοποιίας βρέθηκαν στο Τελ Αβίβ

«Έως σήμερα, δεν γνωρίζαμε την παρουσία των Αιγυπτίων παρά μόνο στα βόρεια της ερήμου Νεγκέβ (νότιο Ισραήλ) και στα νότια παράλια όπου η αιγυπτιακή κατοχή επεκτεινόταν έως την περιοχή Άζορ» νοτιοανατολικά του Τελ Αβίβ, προσέθεσε ο Μπαρκάν.

Σύμφωνα με την Αρχαιολογική Υπηρεσία του Ισραήλ, «η μπίρα ήταν το εθνικό ποτό της Αιγύπτου και αποτελούσε ένα βασικό είδος στη διατροφή των Αιγυπτίων, έχοντας την ίδια αξία με το ψωμί».

«Η μπίρα καταναλωνόταν από όλο τον πληθυσμό ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου ή κοινωνικής κατάστασης. Παραγόταν με τη βοήθεια ενός μείγματος από μερικώς ψημένο κριθάρι και νερό το οποίο άφηναν να 'ξεκουραστεί' προκειμένου να επιτευχθεί η ζύμωση στον ήλιο, προτού προστεθούν διαφορετικά φρούτα και συμπυκνώματα με στόχο να δοθεί γεύση στην μπίρα» προστίθεται στην ανακοίνωση.


Πηγή: in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ , The Archaeology News Network

Δεν υπάρχουν σχόλια