Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης ο Ν.Ξυδάκης

Για το αναστηλωτικό έργο που εκτελείται στην Ακρόπολη ενημερώθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης, κατά την επ...



Ακρόπολη



Για το αναστηλωτικό έργο που εκτελείται στην Ακρόπολη ενημερώθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στον αρχαιολογικό χώρο, την Τρίτη.

Ο υπουργός ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών από τον πρόεδρο της Επιτροπής Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης και ομότιμο καθηγητή ΕΜΠ, Χαράλαμπο Μπούρα, και τον καθηγητή της Αρχιτεκτονικής Σχολής του ΕΜΠ και μέλος της Επιτροπής, Μανόλη Κορρέ.

Επίσης παρευρέθηκαν και συμμετείχαν στην ενημέρωση η διευθύντρια της Υπηρεσίας Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης Βασιλική Ελευθερίου και η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αθηνών Ελένη Μπάνου.

«Ήρθαμε να τιμήσουμε όχι μόνο τον μνημείο, αλλά και τους ανθρώπους που επί δεκαετίες έχουν υπηρετήσει το πιο φιλόδοξο αναστηλωτικό πρόγραμμα μνημείου επί της γης, όπως και τους ανθρώπους που καθημερινά φροντίζουν για την εύρυθμη λειτουργία του αρχαιολογικού χώρου στο σύνολό του» δήλωσε ο κ. Ξυδάκης. 

Ο υπουργός ενημερώθηκε για την πορεία και την πρόοδο των έργων αναστήλωσης του μνημείου και συζήτησε με τους μαρμαρογλύπτες και μαρμαροτεχνίτες του εργοταξίου. Επισκέφθηκε επίσης το πωλητήριο, τα εκδοτήρια εισιτηρίων και την εγκατάσταση τού αναβατορίου για ΑΜΕΑ.




Πηγή: "Το Βήμα"

Δεν υπάρχουν σχόλια