Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ιερουσαλήμ: 13χρονος... Ιντιάνα Τζόουνς ανακάλυψε ένα πατητήρι 1.400 ετών

Ένα νεαρό αγόρι με πάθος για την αρχαιολογία έφερε στο φως ένα πατητήρι ηλικίας 1.400 ετών σε μια συνοικία της Ανατολικής Ιερουσαλήμ...


Ιερουσαλήμ: 13χρονος... Ιντιάνα Τζόουνς ανακάλυψε ένα πατητήρι 1.400 ετών

Ένα νεαρό αγόρι με πάθος για την αρχαιολογία έφερε στο φως ένα πατητήρι ηλικίας 1.400 ετών σε μια συνοικία της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, όπως έγινε γνωστό από την Αρχαιολογική Υπηρεσία του Ισραήλ.

Μια γυναίκα που είχε βγάλει βόλτα τον σκύλο της στη συνοικία Νέβε Γιακόβ ενημέρωσε τις αρχές καθώς διαπίστωσε ότι κοντά στο σπίτι της κάποιος έκανε παράνομα ανασκαφές.

Οι αρχαιολόγοι έσπευσαν στο σημείο, αιφνιδιασμένοι από την "ανασκαφή" για την οποία είχαν πλήρη άγνοια και έπεσαν πάνω σε έναν 13χρονο... Ιντιάνα Τζόουνς. Ο πιτσιρικάς, που είναι παθιασμένος με την αρχαιολογία, τους εξήγησε ότι οργάνωσε ο ίδιος την ανασκαφή με τη βοήθεια των συμμαθητών του.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το παιδί ανακάλυψε μια πρέσα για σταφύλια, ηλικίας 1.400 ετών. Το πατητήρι έχει μέγεθος 5x5 μέτρα και αποτελεί άλλη μια απόδειξη για τη γεωργική δραστηριότητα στην περιοχή αυτή κατά τον 6ο-7ο αιώνα μ.Χ.

"Η ιστορία αυτή μας συγκίνησε όλους όμως θα πρέπει να ξέρετε ότι κάθε αρχαιολογική ανασκαφή χωρίς έλεγχο μπορεί να οδηγήσει στην καταστροφή σημαντικών αρχαιοτήτων", είπε αρχαιολόγος Αμίτ Ρέεμ.

Η υπηρεσία προσκάλεσε πάντως τους μικρούς "εξερευνητές" να συμμετάσχουν σε ανασκαφές υπό την εποπτεία επαγγελματιών.


Πηγή: Έθνος, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια