Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ταξίδι στην Ιστορία της Μεθώνης

«Η Μεθώνη και η περιοχή της από την αρχαιότητα έως τα νεότερα χρόνια - Αρχαιολογικές και Ιστορικές προσεγγίσεις» είναι το θέμα επιστημ...

Ταξίδι στην Ιστορία της Μεθώνης

«Η Μεθώνη και η περιοχή της από την αρχαιότητα έως τα νεότερα χρόνια - Αρχαιολογικές και Ιστορικές προσεγγίσεις» είναι το θέμα επιστημονικής διημερίδας που οργανώνουν το Σαββατοκύριακο ο Σύλλογος Φίλων Κάστρου Μεθώνης Μεσσηνίας και το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών στο Πολιτιστικό Κέντρο της Μεθώνης.


Η Μεθώνη έχει μια μακραίωνη ιστορία, τουλάχιστον από τη Μεσοελλαδική Εποχή του Χαλκού μέχρι τις μέρες μας. Είχε περιόδους μεγάλης οικονομικής ακμής και απέκτησε ιδιαίτερη πολιτική σημασία, κυρίως κατά τις περιόδους της Βενετοκρατίας.

Φως σε αυτήν τη διαδρομή των αιώνων θα προσπαθήσουν να ρίξουν έγκριτοι ιστορικοί και αρχαιολόγοι, αναλύοντάς τη με πρωτότυπες εισηγήσεις και ερευνητικές εργασίες.

Ευρήματα

Η σημαντική Ιστορία του τόπου αποτυπώνεται με μια σειρά σημαντικών ευρημάτων από τον καταποντισμένο οικισμό της Μέσης Εποχής του Χαλκού και το Νησακούλι μέχρι το Καποδιστριακό σχολείο και το σχολείο Συγγρού. Φυσικά από τις εισηγήσεις δεν λείπει το εμβληματικό μνημείο της πόλης, το Κάστρο με το Μπούρτζι του.

Η συντήρηση, η προβολή και η αξιοποίηση αυτής της σημαντικής πολιτιστικής υποθήκης σε συνδυασμό με το φυσικό τοπίο της περιοχής, το οποίο, άλλωστε, είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα NATURA 2000, μπορεί να αποτελέσουν τη βάση για την αειφόρο ανάπτυξη της περιοχής. Η έναρξη της διημερίδας θα γίνει σήμερα Σάββατο, στις 5 το απόγευμα.

Το πλήρες πρόγραμμα της διημερίδας.


Πηγή: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια