Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2015

«Στο φως» πάνω από 100.000 ευρήματα

«Στο φως» πάνω από 100.000 ευρήματα

Πάνω από 100.000 κινητά ευρήματα σε μια συνολική επιφάνεια 6,4 στρεμμάτων αποκαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια των εργασιών του μετρό στη Θεσσαλονίκη.

Τα στοιχεία έδωσε η αρχαιολόγος, πρώην διευθύντρια της Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης, Δέσποινα Μακροπούλου, μιλώντας χθες κατά την έναρξη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

«Οι ανασκαφές του μετρό έγιναν αφορμή για να μάθουμε αρκετά πράγματα για την πόλη που δεν γνωρίζαμε», είπε η κ. Μακροπούλου και σημείωσε ότι οι αρχαιολογικές υπηρεσίες ήταν αντίθετες με την αρχική χάραξη, προτείνοντας αντί για τους σταθμούς Βενιζέλου και Αγίας Σοφίας να γινόταν ένας μόνο στην Αριστοτέλους.

«Οι πολίτες θα μπορούν να δουν την ιστορία της πόλης μέσα από τα ευρήματα, μόλις επιτέλους γίνει πραγματικότητα η δημόσια έκθεση που ετοιμάσαμε», είπε η αρχαιολόγος, θυμίζοντας ότι η μουσειακή μελέτη έχει υποβληθεί ήδη από τον Αύγουστο του 2013. Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι το Αλκαζάρ δεν ενδείκνυται ως χώρος για την έκθεση και πρέπει να βρεθεί άλλος για την παρουσίαση των κινητών ευρημάτων.


Πηγή: Έθνος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου