Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Αρχαία μαυσωλεία στην Παλμύρα ανατινάζει το Ισλαμικό Κράτος

Οι τζιχαντιστές ανατίναξαν τα δύο μαυσωλεία Δύο αρχαία μουσουλμανικά μαυσωλεία στην Παλμύρα, την αρχαία πόλη 2.000 ετών που έχει ανα...



Οι τζιχαντιστές ανατίναξαν τα δύο μαυσωλεία
Δύο αρχαία μουσουλμανικά μαυσωλεία στην Παλμύρα, την αρχαία πόλη 2.000 ετών που έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO, υποστηρίζουν ότι ανατίναξαν τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Αυξάνονται έτσι οι ανησυχίες για την τύχη και των υπόλοιπων μνημείων της Παλμύρας, καθώς έχει γίνει γνωστό ότι τζιχαντιστές έχουν ναρκοθετήσει την περιοχή.

Πρόκειται για την πρώτη αναφορά ζημιάς στα μνημεία της ιστορικής πόλης από τους τζιχαντιστές μετά την κατάληψη της πόλης, γνωστής και ως Ταδμούρ, τον Μάιο από τους τζιχαντιστές. Μία καταστροφή της Παλμύρας θα αποτελούσε έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

Με την καταστροφή των ιερών αυξάνονται οι φόβοι και για τα υπόλοιπα μνημεία της αρχαίας Παλμύρας και κυρίως για τα πανέμορφα ρωμαϊκά ερείπια.

Εικόνες πριν και μετά δείχνουν εξτρεμιστές να κουβαλούν εκρηκτικά και στη συνέχεια την ανατίναξη των μαυσωλείων, τα οποία μετατρέπονται σε συντρίμμια.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχε μεταδώσει νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα πως οι τζιχαντιστές είχαν τοποθετήσει νάρκες και βόμβες στην αρχαία πόλη της Παλμύρας.

«Σε όλες τις περιοχές όπου εξαπλώνονται όταν βλέπουν τα μνημεία τα καταστρέφουν ως βέβηλα και ως επιστροφή στον παγανισμό», δήλωσε ο επικεφαλής της Εφορίας Αρχαιοτήτων της συριακής κυβέρνησης Μααμούν Αμπντουλκαρίμ, προσθέτοντας στο πρακτορείο Reuters πως εκατοντάδες αγάλματα είχαν απομακρυνθεί από την πόλη προς ασφαλείς τοποθεσίες, πριν την κατάληψη της από τους τζιχαντιστές.


Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια