Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Τα Νάια... αναβιώνουν στο χώρο της αρχαίας Δωδώνης

Μεγάλη εκδήλωση αφιερωμένη στα αρχαία Νάια, τους αγώνες για τον Δία που γίνονταν στην Δωδώνη που ήταν «ισοδύναμοι» με τους Ολυμπιακούς...

Τα Νάια... αναβιώνουν στο χώρο της αρχαίας Δωδώνης

Μεγάλη εκδήλωση αφιερωμένη στα αρχαία Νάια, τους αγώνες για τον Δία που γίνονταν στην Δωδώνη που ήταν «ισοδύναμοι» με τους Ολυμπιακούς θα λάβει χώρα το ερχόμενο Σάββατο, 27 Ιουνίου, με διοργανωτή το Πνευματικό Κέντρο Δωδώνης και με τη συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, από τις 9.30 π.μ. έως τη 1.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Δωδώνης επιστημονική συνάντηση με έξι ομιλίες από διακεκριμένους επιστήμονες οι οποίες αφορούν στους Νάιους Αγώνες της Δωδώνης κατά την αρχαιότητα. 

Τα Νάια... αναβιώνουν στο χώρο της αρχαίας Δωδώνης
Συγκεριμένα, θα μιλήσουν οι Pierre Cabanes, Κωνσταντίνα Γραβάνη, Κων/νος Ζάχος, Νικόλαος Κατσικούδης, Κων/νος Σουέρεφ και Σωτήριος Τσέλιγκας. Στο τέλος θα αποδοθεί τιμή στον ομότ. Καθηγητή Ιστορίας της Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Paris X- Nanterre Pierre Cabanes για τη συμβολή του στην έρευνα των Νάιων αγώνων της Δωδώνης, ενώ θα προβληθούν και δύο σύντομες ψηφιακές ταινίες για την αρχαία Δωδώνη.

Αγωνίσματα - μουσική

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ώρες 6.30 με 8 μ.μ.  θα διεξαχθούν σύγχρονα αγωνίσματα στον στάδιο του αρχαιολογικού χώρου της Δωδώνης που παραπέμπουν στους Νάιους Αγώνες και αμέσως μετά το πρόγραμμα θα έχει ελληνική μουσική από τον «Λύραυλο» και την Αντιγόνη Κατσούρη με παραδοσιακά και αρχαιοελληνικής έμπνευσης όργανα στο αρχαίο Θέατρο.


Δεν υπάρχουν σχόλια