Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Μετάθεση ιατρού οπλίτη περιμένει ο χώρος της Ακρόπολης

Από ιατρό οπλίτη, αλλά άγνωστο πότε, θα καλυφθεί και πάλι η θέση του γιατρού στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης. Σύμφωνα με πληροφ...


Μετάθεση ιατρού οπλίτη περιμένει ο χώρος της Ακρόπολης

Από ιατρό οπλίτη, αλλά άγνωστο πότε, θα καλυφθεί και πάλι η θέση του γιατρού στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης. Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Πολιτισμού, το σχετικό αίτημα έχει ήδη υποβληθεί στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Επίσης, σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την κάλυψη της θέσης έχει προβεί και η αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων.

Με ιατρό οπλίτη είχε πληρωθεί η θέση και πέρυσι, οπότε αποφασίστηκε για πρώτη φορά η τοποθέτηση γιατρού γενικής ιατρικής στον αρχαιολογικό χώρο, προκειμένου να αντιμετωπίζονται άμεσα τα έκτακτα περιστατικά.

Η λύση με την τοποθέτηση οπλίτη που υπηρετεί τη θητεία του, αν και πρόσκαιρη, βρέθηκε έως ότου υπάρξει απόσπαση ιατρού γενικής από το υπουργείο Υγείας.

Η Ακρόπολη δέχεται καθημερινά χιλιάδες τουρίστες και είναι ο πρώτος σε επισκεψιμότητα χώρος σε όλη την επικράτεια. Ο αριθμός των επισκεπτών εκτοξεύεται, δε, κατά τη θερινή περίοδο.

Κρίνεται, λοιπόν, αναγκαίο να υπάρχει στο χώρο γιατρός γενικής ιατρικής που θα μπορεί να αντιμετωπίσει περιστατικά, όπως λιποθυμίες ή μικροτραυματισμούς.


Πηγή: Α. Ανδίρα, in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια