Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Το πρώτο Meeting Point του Μύθου, του Πολιτισμού και του Ελληνισμού στο Οροπέδιο Λασιθίου

Στο Οροπέδιο Λασιθίου το πρώτο Meeting Point του Μύθου, του Πολιτισμού και του Ελληνισμού.



Το πρώτο Meeting Point του Μύθου, του Πολιτισμού και του Ελληνισμού στο Οροπέδιο Λασιθίου

Στο Οροπέδιο Λασιθίου το πρώτο Meeting Point του Μύθου, του Πολιτισμού και του Ελληνισμού.

Από το Ψυχρό του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου και συγκεκριμένα από το Σπήλαιο Γέννησης και Ανατροφής του Δία, ο φάρος του μινωικού και ελληνικού πολιτισμού, ξεκινά το ταξίδι του «Myth and Cullture-Meeting Point». Η Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών (ΓΓΕΑ) και ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου πραγματοποιούν την πρώτη  προσπάθεια  για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς μας, την πολιτιστική ανάπλαση σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο και την προαγωγή των αρχών της ελληνικής δημοκρατίας και φιλοσοφίας ανά τον κόσμο.

Προπομπός της δράσης αυτής είναι το Διεθνές Συμπόσιο «Ελληνική Μυθολογία και Σύγχρονη Ανάπλαση» το οποίο διοργανώνουν η Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού και ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου στο διάστημα 31 Ιουλίου έως 2 Αυγούστου στο Καμπάνειο Ίδρυμα που βρίσκεται στο Ψυχρό του Οροπεδίου Λασιθίου.

Οι εκδηλώσεις της Πανσελήνου στις 31-7-2015 στο Σπήλαιο Γέννησης και Ανατροφής του Δία, που είναι ο φάρος  του μινωικού και ελληνικού πολιτισμού, τιμούν τον  μύθο της ένωσης της Ευρώπης με τον Δία και συνδέουν τις αρχές της Ευρωπαϊκής υπόστασης με τον Ελληνικό Πολιτισμό.

Το πρώτο Meeting Point του Μύθου, του Πολιτισμού και του Ελληνισμού στο Οροπέδιο Λασιθίου

Η  διασύνδεση της ανάπλασης μιας περιοχής με την τοπική πολιτιστική κληρονομιά και η ύπαρξη ενός ισχυρού πολιτιστικού brand name, ισοδυναμεί με την παγκόσμια τουριστική προβολή και επισκεψιμότητα του τόπου μας.   Για την επίτευξη των στόχων  είναι κομβικής σημασίας η στοχευμένη αξιοποίηση του πολιτισμικού αποθέματος καθώς και η ταυτόχρονη ανάπτυξη συνεργειών με φορείς της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης, εκπροσώπους ενεργών συλλογικών οργανώσεων, δημοσίους φορείς, μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας και τον Απόδημο Ελληνισμό.

Με αυτό τον τρόπο έχουμε την δημιουργία ενός οδικού χάρτη για την πολιτιστική ανάπτυξη όχι μόνο της περιοχής του Οροπεδίου Λασιθίου, αλλά και της ευρύτερης περιφέρειας της Κρήτης και να αποτελέσει ταυτόχρονα πρότυπο για την ενδυνάμωση και συνέχιση της πρωτοβουλίας «Myth and Culture- Meeting Point».

Τις εργασίες του Συμποσίου θα πλαισιώσουν υψηλοί προσκεκλημένοι και ομιλητές  οι οποίοι μέσα από τα διαφορετικά επιστημονικά πεδία, τις πολύπλευρες προσεγγίσεις τους και σε συνεργασία πάντοτε με την τοπική αυτοδιοίκηση και λοιπούς φορείς της περιοχής, θα συμβάλουν στην κατάθεση προτάσεων για την ανάπλαση του Οροπεδίου Λασιθίου. Στο Συμπόσιο πραγματοπήται η πρώτη αμφικτιονία νέων της Κρήτης και του Απόδημου Ελληνισμού οι οποίοι θα αποτελέσουν πρεσβευτές του αρχαίου μινωικού ιδεώδους, του Ελληνικού Πολιτισμού, της παράδοσης και του πολιτιστικού πλούτου της Κρήτης.

Το Συμπόσιο διοργανώνουν  ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου και το Καμπάνειο Ίδρυμα, συνδιοργανωτής είναι η Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου. Υπό την αιγίδα  της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού του ΥΠΕΞ, του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας  Κρήτης,  της Περιφερειακής Ενότητας Δήμων (ΠΕΔ) Κρήτης και με την υποστήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων  Λασιθίου, πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, του ΚΕΑΝ - Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων.


Πηγή: CandiaNews

Δεν υπάρχουν σχόλια