Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Πολυτελές ξενοδοχείο στις Βερσαλίες;

Κατοικία κάποτε των βασιλέων και σήμερα ένα από τα πιο πολυσύχναστα αξιοθέατα της Γαλλίας, το Ανάκτορο των Βερσαλιών σχεδιάζει μια νέα...

Πολυτελές ξενοδοχείο στις Βερσαλίες;

Κατοικία κάποτε των βασιλέων και σήμερα ένα από τα πιο πολυσύχναστα αξιοθέατα της Γαλλίας, το Ανάκτορο των Βερσαλιών σχεδιάζει μια νέα επιχείρηση με ένα πολυτελές ξενοδοχείο για να ενισχύσει τα οικονομικά του, αναφέρεται σε δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Journal du Dimanche.

Ο οργανισμός που διαχειρίζεται το ανάκτορο προκήρυξε διαγωνισμό για τη δημιουργία ξενοδοχείου σε τρία κτίρια του 1680, που βρίσκονται ακριβώς έξω από τις πύλες των κήπων των Βερσαλλιών, με θέα μερικά από τα διασημότερα κτίριά του, αναφέρει η εφημερίδα.

Η ανακαίνιση των κτιρίων θα κοστίσει 4 έως 7 εκατ. ευρώ και άλλο τόσο η μετατροπή τους σε ξενοδοχείο, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Προηγούμενο σχέδιο για την οικοδόμηση ξενοδοχείου στο ίδιο σημείο είχε εγκαταλειφθεί λίγα χρόνια πριν.

Οι Βερσαλλίες μεταμορφώθηκαν από τον βασιλιά Λουδοβίκο 14ο, τον 17ο αιώνα, από ένα κυνηγετικό περίπτερο στην εκθαμβωτική καρδιά ενός απολυταρχικού κράτους, με εντυπωσιακό παλάτι και κήπους.

Ο διαγωνισμός για την 60ετή παραχώρηση των κτιρίων Grand Controle, Petit Controle και Pavillion, που προορίζονται να μετατραπούν σε ξενοδοχείο, θα κλείσει στις 14 Σεπτεμβρίου, γράφει η Journal du Dimanche.

Η διοίκηση των Βερσαλλιών δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί για να σχολιάσει το δημοσίευμα. 


Πηγή: in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια