Τρίτη, 18 Αυγούστου 2015

Αρχαία Νικόπολη: To «Μνημείο του Αυγούστου» εμπνέει τον Βιμ Μέρτενς


Αρχαία Νικόπολη: To «Μνημείο του Αυγούστου» εμπνέει τον Βιμ Μέρτενς

Ο διάσημος Βέλγος συνθέτης Βιμ Μέρτενς δηλώνει από τη Μαδρίτη της Ισπανίας ότι σκοπεύει να γράψει έργο για την Αρχαία Νικόπολη, η οποία τον ενέπνευσε κατά τη συναυλία του στον ιδιαίτερο χώρο του «Μνημείου του Αυγούστου», πέρυσι.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί δικαίωση των προσπαθειών που καταβάλλονται από την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας για την ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων, μέσω της διοργάνωσης εκδηλώσεων αδιαμφισβήτητης πολιτιστικής αξίας.

Ο αντιπεριφερειάρχης και υπεύθυνος για την τουριστική ανάπτυξη της Ηπείρου, Στράτος Ιωάννου, ανέφερε σχετικά: «Η συναυλία του Βιμ Μέρτενς στο χώρο του “Μνημείου του Αυγούστου” ήταν μία κορυφαία πολιτιστική εκδήλωση, που προκάλεσε το ενδιαφέρον του κοινού, πολύ πέραν των ορίων της Ηπείρου. Ο διεθνούς φήμης συνθέτης αναγνώρισε την ομορφιά και τη δύναμη έμπνευσης της Νικόπολης και αποφάσισε να συνθέσει ένα έργο ειδικά για αυτήν. Αυτό μας κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους και μας δίνει περισσότερη ώθηση για να συνεχίσουμε την προσπάθεια για την ανάδειξη των σπουδαίων αρχαίων μνημείων μας.

Είμαστε στη διάθεση του καλλιτέχνη να του παράσχουμε κάθε δυνατή βοήθεια στο σημαντικό αυτό εγχείρημα, που θα συμβάλλει στο να γνωρίσουν και άλλοι την περιοχή μας, στην καρδιά της Ευρώπης και σε όλον τον κόσμο. Η συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων, της Περιφερειακής Ενότητας και του δήμου Πρέβεζας με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Preveza Jazz Festival, έφεραν τους πρώτους πολύ σημαντικούς καρπούς».

Αρχαία Νικόπολη: To «Μνημείο του Αυγούστου» εμπνέει τον Βιμ Μέρτενς

Παράλληλα, η δημοφιλής παρισινή μπάντα των Nouvelle Vague, στον ίδιο μαγικό χώρο του «Μνημείου του Αυγούστου», πραγματοποίησε το Σάββατο 15 Αυγούστου, μια μοναδική εμφάνισή της στην ηπειρωτική Ελλάδα, καθιερώνοντας αυτόν τον αρχαιολογικό χώρο, πέραν της σπουδαίας ιστορικής και αρχαιολογικής του αξίας, χώρο τέλεσης μοναδικών, σύγχρονων πολιτιστικών γεγονότων.0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου