Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Αύξηση επισκεπτών σε μουσεία και μνημεία

Μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών είχαν τον Αύγουστο τα μουσεία της χώρας, και όλα δείχνουν πως για τη φετινή περίοδο με το αυξημένο ωρ...


Αύξηση επισκεπτών σε μουσεία και μνημεία

Μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών είχαν τον Αύγουστο τα μουσεία της χώρας, και όλα δείχνουν πως για τη φετινή περίοδο με το αυξημένο ωράριο (άνοιξη-φθινόπωρο) θα προσληφθούν εγκαίρως οι εποχικοί.



Γενικώς, όλο το πρώτο οκτάμηνο του έτους σημειώθηκε αύξηση 7,4% στους επισκέπτες των μουσείων και 9,3% στις εισπράξεις σε σχέση ?ε την αντίστοιχη περίοδο του 2014, όπως και αύξηση των επισκεπτών κατά 6,2% και των εισπράξεων κατά 4,9% στους αρχαιολογικούς χώρους.

Τον Αύγουστο ο αριθμός των επισκεπτών στα μουσεία της χώρας κατέγραψε αύξηση 2,4% αλλά οι εισπράξεις μειώθηκαν 1,7%, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ). Στους αρχαιολογικούς χώρους είχαμε μείωση των επισκεπτών κατά 0,2% και των εισπράξεων 1,9%. Ολα αυτά υποδηλώνουν πρόβλημα στο πώς προσελκύονται ή δεν προσελκύονται οι επισκέπτες και στο πόσα πωλητέα διατίθενται από το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων.

Τι θα γίνει άραγε από την ερχόμενη τουριστική περίοδο, όταν θα εφαρμοστεί το αυξημένο εισιτήριο; Πότε και πώς θα κλειστούν τα «πακέτα» από τους τουριστικούς πράκτορες; Πότε θα εφαρμοστεί το ηλεκτρονικό εισιτήριο;

Σύμφωνα με δηλώσεις που έχουν γίνει από τους αρμόδιους, κάποιο κοινωφελές ίδρυμα έχει προσφέρει ακυρωτικά μηχανήματα για ορισμένους χώρους. Το ηλεκτρονικό εισιτήριο όμως δεν είναι μόνον αυτό.

Και ενώ βρισκόμαστε στην περίοδο των εορτών, τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι θα είναι κλειστοί από εδώ και πέρα Σάββατα και Κυριακές. .


Ταυτοχρόνως, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων, Γιάννης Μαυρικόπουλος, αναφέρει στο «Εθνος» πως έχει μειωθεί δραματικά και ανησυχητικά ο αριθμός των μόνιμων αρχαιοφυλάκων. Τονίζει πως πρέπει να γίνουν οπωσδήποτε 500 προσλήψεις μονίμων ως πρώτο βήμα.


Πηγή: Αγγ. Κώττη, Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια