Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2015

Γιορτινός περίπατος στο ΕΑΜ την Παραμονή των Χριστουγέννων


Γιορτινός περίπατος στο ΕΑΜ την Παραμονή των Χριστουγέννων

Σε έναν γιορτινό περίπατο στις αίθουσές του την Παραμονή των Χριστουγέννων, από τις 11 το πρωί ώς τη 1 το μεσημέρι, προσκαλεί μικρούς και μεγάλους το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Από τις 11 το πρωί ώς τις 12 το μεσημέρι αρχαιολόγοι του μουσείου θα ξεναγήσουν τους επισκέπτες στη νέα περιοδική έκθεση «Ένα όνειρο ανάμεσα σε υπέροχα ερείπια…Περίπατος στην Αθήνα των περιηγητών, 17ος –19ος αιώνας».

Στις 12 το μεσημέρι το ταξίδι στον χρόνο συνεχίζεται στην αίθουσα του Βωμού. Έθιμα που σχετίζονται με την περίοδο των Χριστουγέννων και την υποδοχή του νέου χρόνου από την Ελλάδα της εποχής των περιηγητών παντρεύονται με ανάλογα έθιμα και δοξασίες των αρχαίων Ελλήνων, ενώ μια χριστουγεννιάτικη ιστορία του Αλ.Παπαδιαμάντη μεταφέρει στο κοινό κάτι από τη μαγεία των γιορτινών αυτών ημερών. Αφηγείται η Νίκη Κάπαρη και συνοδεύει με ήχους, κάλαντα και τραγούδια ο Γιάννης Ψειμάδας.

Στις 12:30 η χορωδία νέων Vocal Inventions Ensemble, υπό τη διεύθυνση της Όλγας Αλεξοπούλου, θα ερμηνεύσει έργα των Arlen, Caccini, Coulais, Curter & Hudson, Gjeilo, Jenkins, Pierpoint, Purcel, Rutter, καθώς και παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα τραγούδια, κλείνοντας μελωδικά το εορταστικό πρόγραμμα.

Για την παρακολούθηση των εκδηλώσεων είναι απαραίτητη η προμήθεια του εισιτηρίου εισόδου.
Οι δηλώσεις συμμετοχής για την ξενάγηση στην περιοδική έκθεση ξεκινούν μισή ώρα πριν την έναρξη της δράσης στο Γραφείο πληροφοριών της εισόδου.

Πληροφορίες

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (Πατησίων 44)
Τηλ. 2132144891


Πηγή: Το Βήμα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου