Τρίτη, 22 Μαρτίου 2016

Σημαντική ανακάλυψη σε εκκλησία 19ου αιώνα στην Τουρκία


Σημαντική ανακάλυψη σε εκκλησία 19ου αιώνα στην Τουρκία

Μια εκκλησία εγκαταλελειμμένη από τη δεκαετία του '20 ανασκάπτεται και αναστηλώνεται φέρνοντας στο φως ευρήματα.

Οι ανασκαφές στον κήπο μίας ελληνικής  εκκλησίας του 19ου αιώνα στη δυτική επαρχία της περιοχής Ντάτσα Μούγλα, έφεραν στο φως έναν τάφο, ένα ανθρώπινο κρανίο και κομμάτια οστών.

Η εκκλησία βρίσκεται στην περιοχή Hızırşah της Τουρκίας και αναστηλώνεται ως μέρος ενός σχεδίου που υποστηρίζεται από το Δήμο Ντάτσα. Οι εμπειρογνώμονες που εργάζονται για την αποκατάσταση στην πίσω όψη της ιστορικής εκκλησίας ενημέρωσαν την διεύθυνση του μουσείου Μαρμαρίς για την ανακάλυψή τους.  Οι αξιωματούχοι πιστεύουν ότι ο τάφος χρονολογείται από τη Βυζαντινή εποχή.

Η εκκλησία, που εγκαταλείφθηκε μετά την ανταλλαγή των πληθυσμών ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία από το 1924, πέρασε στα χέρια του τούρκικου δήμου το 1970. Χρησιμοποιήθηκε για πολλά χρόνια ως αποθήκη ιστορικών αντικειμένων που ανακαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια αρχαιολογικών ανασκαφών.

Η εκκλησία σύμφωνα με το πρόγραμμα αποκατάστασης θα μετατραπεί σε πολιτιστικό κέντρο και θα φιλοξενεί εκθέσεις, καθώς και πολιτιστικές εκδηλώσεις, καθώς δεν υπάρχει μουσείο για να φιλοξενήσει τα αρχαιολογικά ευρήματα ανακαλύφθηκαν στην αρχαία πόλη της Κνίδου.


Πηγή: The TOC

3 σχόλια:

kostas.lacon είπε...

Καμία ανταλλαγή πληθυσμών ! Γενοκτονία πολιτιστική και φυσική εκατομμυρίων Ρωμιών Ελλήνων με βίαιους εξισλαμισμούς και σφαγές από τον 12ο αιώνα έως το 1922 .
Κατά τον ιστορικό καθηγητή Βρυώνη το ελληνικό έθνος όντας το πολυπληθέστερο της Ευρώπης κατά τον 11ο αιώνα μ.Χ. σήμερα θα υπερέβαινε τα 100 εκατομ. ,αν δεν είχε εμφανιστεί η τουρκική πανούκλα ...

kostas.lacon είπε...

Σταματήστε την φιλοτουρκική προπαγάνδα !

kostas.lacon είπε...

Σταματήστε την φιλοτουρκική προπαγάνδα !

Δημοσίευση σχολίου