Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Είναι αυτό το δαχτυλίδι της Ζαν Ντ΄Αρκ;

Το επίχρυσο ασημένιο δαχτυλίδι χρονολογείται από τον 15ο αιώνα και προέρχεται από ένα εργαστήριο της Οξφόρδης.

Είναι αυτό το δαχτυλίδι της Ζαν Ντ΄Αρκ;

Το επίχρυσο ασημένιο δαχτυλίδι χρονολογείται από τον 15ο αιώνα και προέρχεται από ένα εργαστήριο της Οξφόρδης.

Ένα δαχτυλίδι που πιστεύεται ότι ανήκει στις πιο διάσημες ιστορικές προσωπικότητες της Γαλλίας στη Ζαν ντ’ Αρκ, παρουσιάστηκε σε ένα θεματικό ιστορικό πάρκο, αν και οι ιστορικοί παραμένουν δύσπιστοι σχετικά με την αυθεντικότητά του.

Το ιστορικό θεματικό πάρκο Puy du Fou στη δυτική περιοχή του Vendee έδωσε 376.833 ευρώ για να αποκτήσει το δαχτυλίδι, το οποίο πιστεύεται ότι ήταν στη Βρετανία για σχεδόν έξι αιώνες, και εμφανίστηκε σε μια αμφιλεγόμενη δημοπρασία τον περασμένο μήνα στο Λονδίνο.

Το επίχρυσο ασημένιο δαχτυλίδι χρονολογείται από τον  15ο αιώνα και προέρχεται από ένα εργαστήριο της Οξφόρδης, αλλά τα σκόρπια ιστορικά έγγραφα που το συνοδεύουν δεν έχουν ακόμα αποδείξει ότι ανήκουν στη διάσημη Γαλλίδα μάρτυρα.

Η εμπειρογνώμονας Vanessa Soupault θεωρεί ότι οι ειδικοί βρίσκονται ακόμα στην αρχή της έρευνας αλλά ότι και να συμβεί, πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα περιπέτεια.  Το ογκώδες κομμάτι διαθέτει τρεις ανάγλυφους σταυρούς και την επιγραφή "JHS-MAR", που σημαίνει "Ιησούς-Μαρία". Ταιριάζει στην περιγραφή που έδωσε η Ιωάννα της Λορραίνης στο δικαστήριο το 1431 λέγοντας ότι το δαχτυλίδι που φορούσε της το είχαν χαρίσει οι γονείς της.

Είναι αυτό το δαχτυλίδι της Ζαν Ντ΄Αρκ;
Η σύλληψη της Ζαν ντ' Αρκ από τους άντρες του Φιλίππου της Βουργουνδίας.
Η Ιωάννα της Λωραίνης, η οποία αγωνίστηκε ενάντια στην αγγλική κατοχή της Γαλλίας κατά τη διάρκεια του πολέμου των εκατό χρόνων,  κάηκε ζωντανή στην πυρά, αλλά έγινε ένα σύμβολο της γαλλικής αντίστασης και αργότερα έγινε άγια από την Καθολική Εκκλησία.

Η δυσκολία του εντοπισμού της πορεία του δακτυλιδιού διαμέσου των αιώνων έχει αφήσει πολλούς ιστορικούς επιφυλακτικούς. Θεωρήθηκε ότι το δαχτυλίδι της είχε κατασχεθεί στη Βουργουνδία από απαγωγείς της ή ότι έχει καταλήξει στα χέρια του αρχιεπισκόπου Winchester, Henry Beaufort, ο οποίος ήταν παρών στη δίκη της, και παρέμεινε από τότε στη Βρετανία.

Ο επικεφαλής των αρχείων της Ζαν ντ’ Αρκ,  Olivier Bouzy δήλωσε ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το δαχτυλίδι επιστρέφει τάχα στη Γαλλία. Στη δεκαετία του 50 ένας Αγγλο- γάλλος γιατρός που ονομαζόταν James Hasson είπε ότι είχε αγοράσει το δαχτυλίδι και το παρουσίασε στη Γαλλία. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις πλαστών αντικειμένων γύρω από το μύθο της Ζαν ντ΄Αρκ. Το μουσείο της Ζαν ντ’ Αρκ στη Rouen επέλεξε να μην συμμετάσχει στην δημοπρασία του περασμένου μήνα, φοβούμενο για ένα ακόμα ψεύτικο αντικείμενο.


Πηγή: The TOC

Δεν υπάρχουν σχόλια