Σάββατο, 30 Ιουλίου 2016

Μυτιλήνη: Το αρχαίο ελαιουργείο παρουσιάστηκε στο κοινό

Μυτιλήνη: Το αρχαίο ελαιουργείο παρουσιάστηκε στο κοινό

Τη δυνατότητα να θαυμάσουν το αρχαίο ελαιουργείο, που εντοπίστηκε σε ένα από τα βιοτεχνικά συγκροτήματα της ρωμαϊκής έπαυλης του 2ου-5ου αιώνα μ.Χ. και αποκαλύφθηκε στη διάρκεια των εργασιών διάνοιξης του δρόμου Θερμής Πηγής - Λάμπου Μύλων, έχουν οι κάτοικοι και επισκέπτες της Λέσβου.

Το ελαιουργείο αποσπάστηκε και παρουσιάζεται πλέον στο Aρχαιολογικό Μουσείο της Μυτιλήνης.

«Είναι η πρώτη φορά που αποσπάται μια ολόκληρη ανασκαφή και εκτίθεται στο νέο Aρχαιολογικό Μουσείο Μυτιλήνης» τόνισε, μιλώντας στον Ρ/Σ Αιγαίου της ΕΡΤ, ο προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου, Παύλος Τριανταφυλλίδης.

«Μέσα από το ΕΣΠΑ έχουμε τη δυνατότητα να χρηματοδοτούμε ως υποέργα, τις ανασκαφικές εργασίες που απαιτούνται για να έρθουν στο φως ευρήματα που εντοπίζονται κατά την εκτέλεση δημόσιων έργων» τόνισε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του ευρήματος, στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του Μουσείου, η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου.

Μυτιλήνη: Το αρχαίο ελαιουργείο παρουσιάστηκε στο κοινό

Μυτιλήνη: Το αρχαίο ελαιουργείο παρουσιάστηκε στο κοινό

«Ο πολιτισμός πρέπει να στηριχθεί ακόμα και σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε και τέτοιες προσπάθειες πρέπει να ενισχύονται. Και αυτό κάνει και το υπουργείο Πολιτισμού» σημείωσε η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Μαρία Βλαζάκη.

«Ακόμα και σε ένα έργο του οδικού δικτύου, βρίσκονται δρόμοι που οδηγούν σε δρόμους αρχαιολογικού ενδιαφέροντος και στην περίπτωση του νησιού σας, στους αρχαίους δρόμους του λαδιού» κατέληξε.

Ας σημειωθεί ότι η πρωτοβουλία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου να φέρει τα αρχαιολογικά ευρήματα κοντά στο κοινό συνεχίζεται. Όπως προανήγγειλε ο κ. Τριανταφυλλίδης «τον Σεπτέμβρη, σε ειδική θεματική εκδήλωση θα παρουσιαστούν τα ξακουστά έργα της χαλκοτεχνίας των κλασικών χρόνων του 5ου π. Χ αιώνα από τη Μυτιλήνη».


Πηγή: Ναυτεμπορική, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου