Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Μία συναυλία στις 22 Αυγούστου για την ενίσχυση του αρχαιολογικού έργου στη Δήλο

Η Σαπφώ και οι λέξεις των νεότερων ποιητών, οι μελωδίες των συνθετών, η φωνή της Ελευθερίας Αρβανιτάκη· το ιερό νησί της Δήλου θα αγ...


Μία συναυλία στις 22 Αυγούστου για την ενίσχυση του αρχαιολογικού έργου στη Δήλο

Η Σαπφώ και οι λέξεις των νεότερων ποιητών, οι μελωδίες των συνθετών, η φωνή της Ελευθερίας Αρβανιτάκη· το ιερό νησί της Δήλου θα αγκαλιαστεί από τους ήχους μιας συναυλίας κάτω από μια μαγική νύχτα σε έναν μυθικό τόπο. 

Με έσοδα που θα διατεθούν για την ενίσχυση του αρχαιολογικού έργου στη Δήλο (το εισιτήριο κοστίζει 50 ευρώ και συμπεριλαμβάνει τη μεταφορά από και προς τη Μύκονο), στις 22 Αυγούστου, ανάμεσα στο σκηνικό του αρχαιολογικού χώρου, η Ελευθερία Αρβανιτάκη και η πολυπληθής ομάδα συνεργατών της θα τραγουδήσουν την ελληνική ποίηση, όπως εκείνη καταγράφηκε από τη Σαπφώ έως τον Μιχάλη Γκανά, με ενδιάμεσες στάσεις στον Λαπαθιώτη, τον Ιωάννου, την Πολυδούρη, τον Ελύτη, τον Καψάλη, τον Καρυωτάκη.

Εξάλλου, η δημοφιλής ερμηνεύτρια έχει αποδείξει, ήδη από το 1981, ότι η ποίηση είναι για εκείνη πυξίδα στη μουσική της πορεία. Ο Νίκος Μαμαγκάκης, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο Νίκος Ξυδάκης, ο Μανώλης Πάππος, ο Ara Dinkjian και ο Χρήστος Νικολόπουλος ήταν εκείνοι που έδωσαν μελωδική παρέα στη μεγάλη ελληνική ποίηση που ερμήνευσε η Ελευθερία Αρβανιτάκη σε πολλούς δίσκους της.

Η συναυλία κάτω από το κυκλαδίτικο φως που δύει, με περιορισμένο αριθμό θέσεων λόγω της ιδιαιτερότητας του χώρου, διοργανώνεται από τον Δήμο Μυκόνου, το Association «Revive Delos», ενώ έχει τη στήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων. Σημεία προπώλησης είναι το Cine Manto, που έχει και την παραγωγή της συναυλίας, το Pasaji restaurant Ορνός και το Delos Tours στο Παλιό Λιμάνι. Το concept και η επιμέλεια του προγράμματος είναι της Ελευθερίας Αρβανιτάκη και της Λήδας Ρουμάνη. Τις ενορχηστρώσεις έχει κάνει ο Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης, ενώ παίζουν οι μουσικοί: Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης (τύμπανα), Γιάννης Κυριμκυρίδης (πιάνο), Νίκος Μέρμηγκας (λάφτα, μπουζούκι, λαούτο, μαντολίνο), Δημήτρης Τσάκας (σαξόφωνο) και Δημήτρης Τσεκούρας (κοντραμπάσο).


Πηγή: Δ. Αθηνάκης, Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια