Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2016

Ψηφιακό μουσείο στα Ανώγεια

Ψηφιακό μουσείο στα Ανώγεια

Τους θησαυρούς και τα αρχαιολογικά ευρήματα του ανακτόρου της Ζωμίνθου και του Ιδαίου Άνδρου, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, οι επισκέπτες του Ψηφιακού Μουσείου Ρεθύμνου. 

Το Κέντρου Αρχαιολογικής Πληροφόρησης «Γιάννης Σακελλαράκης και Έφη Σαπουνά-Σακελλαράκη», μετατράπηκε σε ψηφιακό μουσείο και θα είναι ανοικτό για το κοινό έως και την Παρασκευή, 26 Αυγούστου.

Ο Δήμος Ανωγείων καλεί τους κατοίκους του, αλλά και τους επισκέπτες να μεταφερθούν στην μινωϊκή πραγματικότητα και να διαπιστώσουν τον σπουδαίο ρόλο που διαδραμάτισαν στη δημιουργία αυτού του τόσο μεγάλου πολιτισμού, ο Ψηλορείτης, όπου κτίστηκε το ανάκτορο της Ζωμίνθου, σε ύψος 1.200 μέτρων, καθώς και το Ιδαίο Άνδρο.

«Πρόκειται για μια μεγάλη ευκαιρία για όλους τους Ανωγειανούς και όλους τους επισκέπτες να το επισκεφτούν ξανά, να το δουν πλέον στην ολοκληρωμένη του μορφή, θαυμάζοντας αυτό το τόσο σύγχρονο δημιούργημα».

Το ψηφιακό μουσείο δημιουργήθηκε με τη βοήθεια του Δήμου Ανωγείων και την οικονομική συμβολή ιδιωτών, ο επισκέπτης μπορεί να ενημερωθεί για τις ανασκαφές του Ιδαίου Άνδρου και της Ζωμίνθου, να δει αντίγραφα ευρημάτων και φωτογραφικό υλικό από το προσωπικό αρχείο των Γιάννη Σακελλαράκη και Έφη Σαπουνά και να μάθει για την ιστορία των ανασκαφών, παρακολουθώντας ταινίες, στις οποίες έχουν καταγραφεί οι εργασίες στους συγκεκριμένους αρχαιολογικούς χώρους, αλλά και η προέλευση των ευρημάτων, που αναδεικνύουν το Ιδαίον Άνδρο ως ένα σημαντικό θρησκευτικό κέντρο, αντίστοιχο με εκείνα της Αρχαίας Ολυμπίας και των Δελφών.

Το ψηφιακό μουσείο θα είναι ανοικτό από 11 το πρωί έως 2 το μεσημέρι, με την συμβολή εθελοντών.

Πηγή: iefimerida

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου