Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Αρχαιοφύλακες: Εκτός ωραρίου στις εκδηλώσεις για την πανσέληνο

Η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων, με κείμενο της ανακοινώνει, ότι συμμετέχει αφιλοκερδώς στις εκδηλώσεις του Υπουργεί...

Αρχαιοφύλακες: Εκτός ωραρίου στις εκδηλώσεις για την πανσέληνο

Η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων, με κείμενο της ανακοινώνει, ότι συμμετέχει αφιλοκερδώς στις εκδηλώσεις του Υπουργείου για την πανσέληνο του Αυγούστου.

Σύμφωνα με το κείμενο

«Η ΠΕΥΦΑ τονίζει ότι για μία ακόμη φορά συμμετέχει μέσω των μελών της Αρχαιοφυλάκων αφιλοκερδώς, στην πραγματοποίηση των πολιτιστικών εκδηλώσεων, που διοργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού, σε Αρχαιολογικούς χώρους και Μουσεία, για την βραδιά της πανσελήνου του Αυγούστου.

Η κίνηση αυτή καλής θέλησης, δεν αναιρεί με κανένα τρόπο το μόνιμο αίτημά μας για να διευθετηθεί οριστικά με Νομοθετική ρύθμιση, η πρόσθετη αμοιβή των εργαζομένων Αρχαιοφυλάκων που αφορά όλες τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται εκτός ωραρίου εργασίας, σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού θα λύσει το χρόνιο αυτό πρόβλημα, το οποίο έχει καταστεί πλέον χειρότερο και απο το Γόρδιο Δεσμό.

Με έκπληξη επίσης παρακολουθούμε τη σχετική φιλολογία που αναπτύσσεται, σχετικά με την επένδυση στο Ελληνικό.

Γνωρίζουμε ότι οι αρμόδιες Διευθύνσεις του Υπουργείου Πολιτισμού εφαρμόζουν, ως οφείλουν, τον Αρχαιολογικό νόμο 3028/2002 και σέβονται τις επιταγές του Συντάγματος. Ο Πολιτισμός είναι μοχλός ανάπτυξης και όχι τροχοπέδη σε αυτή, όμως ο κάθε επενδυτής οφείλει να σέβεται το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει.

Ως εργαζόμενοι του Υπουργείου Πολιτισμού, οφείλουμε να εκφράσουμε τη συμπαράσταση μας στους συναδέλφους μας και τις Υπηρεσίες, οι οποίες δέχονται ανοίκειες επιθέσεις για την επιτέλεση του καθήκοντός τους.

Τέλος, Είναι προφανές και γνωστό προς όλους (o επενδυτής σαφώς το γνωρίζει), ότι οι Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού πρέπει να έχουν την επίβλεψη των πάσης φύσεως εργασιών στη συγκεκριμένη τοποθεσία».


Πηγή: iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια