Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Μαζί με τα χασισόδεντρα έκρυβε και αγγεία Μινωικής εποχής

Αγαλματίδια και αγγεία Μινωικής εποχής καθώς και 142 δενδρύλια χασίς ύψους 4 μέτρων εντοπίσθηκαν και κατασχέθηκαν σε αγροικία σε περ...


Μαζί με τα χασισόδεντρα έκρυβε και αγγεία Μινωικής εποχής

Αγαλματίδια και αγγεία Μινωικής εποχής καθώς και 142 δενδρύλια χασίς ύψους 4 μέτρων εντοπίσθηκαν και κατασχέθηκαν σε αγροικία σε περιοχή του δήμου Μαλεβιζιου ιδιοκτησίας ενός 58 χρόνου και του 34χρονου γιου του που είχαν συλληφθεί πριν από λίγες ημέρες για μιαχασισιφυτεία με 77 δενδρύλλια κάνναβης.

Ο εντοπισμός των δενδρυλλίων και των αρχαίων έγινε μετά από τη συνεχιζόμενη διενεργηθείσα έρευνα και προανάκριση καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση και αξιολόγηση στοιχείων από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, όπου οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση.

Στην επιχείρηση, συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, της Ομάδας Ειδικών Αποστολών (Ο.Ε.Α.) Κρήτης, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου και των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου και Μεσσαράς.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • 142 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 4 μέτρα, τα οποία ήταν κομμένα και επιμελώς κρυμμένα και καλυμμένα μέσα σε λάκκους
  • πλήθος αρχαίων πήλινων τμημάτων από σκεύη, αγγεία και αγαλματίδια, τα οποία ανήκουν στη Μινωική Εποχή,
  • 2 συσκευασίες με φρέσκιες ρίζες και στελέχη φυτών κάνναβης που είχαν εκριζωθεί πρόσφατα,
  • μεγάλα τμήματα από μαύρο λάστιχο ποτίσματος,
  • κυνηγετικό όπλο

Ακόμη βρέθηκαν τρεις περιφραγμένοι χώροι, όπου μέσα στο αυτούς υπήρχε μεγάλος αριθμός λάκκων με τμήματα από ριζικό σύστημα φυτών. Στο χώρο, εντοπίστηκαν επίσης ένας 55χρονος και ένας 59χρονος, οι οποίοι συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Σε βάρος των παραπάνω καθώς και των ιδιοκτητών της αγροικίας σχηματίσθηκε δικογραφία και αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου.


Πηγή: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια