Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Πικνίκ και συναυλίες στη Ρωμαϊκή Αγορά

Καλαθάκια με κολατσιό, καρό τραπεζομάντιλα, μπάσα, κοντραμπάσα, τρομπέτες και τρομπόνια, πολύχρωμοι ανεμιστήρες και παγωμένες μπίρες.

Πικνίκ και συναυλίες στη Ρωμαϊκή Αγορά

Καλαθάκια με κολατσιό, καρό τραπεζομάντιλα, μπάσα, κοντραμπάσα, τρομπέτες και τρομπόνια, πολύχρωμοι ανεμιστήρες και παγωμένες μπίρες.

Όλα αυτά θα γεμίσουν τη Ρωμαϊκή Αγορά της Θεσσαλονίκης από την 1η έως τις 4 Σεπτεμβρίου στο πιο διασκεδαστικό αστικό πικνίκ που έγινε ποτέ. Είναι το 4ο Urban Festival, με εναλλακτική μουσική και κινηματογραφικές προβολές, βόλτες και κουβέντες στα 20 στρέμματα της Αρχαίας Αγοράς στην καρδιά της ρωμαϊκής πόλης.

Το Urban Festival, που έγινε πλέον θεσμός και από φέτος αυξάνει κατά μία μέρα τη διάρκειά του και γίνεται τετραήμερο, διοργανώνεται από την Parenthesis, υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης.

Η έναρξη, την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου, θα γίνει από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, οι μουσικοί της οποίας θα υποδεχτούν τους επισκέπτες με ποπ και ροκ κομμάτια, ενώ θα τους διαδεχτούν οι Super Stereo, ένα από τα πιο συζητημένα ανερχόμενα μουσικά σχήματα της πόλης.

Ροκ μουσικές

Η βραδιά θα κλείσει με την προβολή της ταινίας των αδερφών Κοέν «Ω Αδερφέ, πού είσαι;». Η δεύτερη μέρα του πικνίκ Urban Festival ξεκινάει με πειραγμένες ροκ μουσικές των Penguins from Far West από την? Αγρια Δύση, συνεχίζεται με τους Rundays, επίσης με ροκ μουσική και κλείνει με την ταινία «Αντίο Λένιν», το γλυκόπικρο φιλμ του Γερμανού, Βόλφγκανγκ Μπέκερ, που σάρωσε το 2003 τα βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Πικνίκ και συναυλίες στη Ρωμαϊκή Αγορά
Κάτοικοι και επισκέπτες της Θεσσαλονίκης απολαμβάνουν στιγμές χαλάρωσης και ψυχαγωγίας δίπλα από τους κίονες της Αρχαίας Ρωμαϊκής Αγοράς
Το Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου, η βραδιά αρχίζει με τους indie-pop ήχους των Inner Sail, συνεχίζεται με τους BrightSide και την προβολή της ταινίας «Μεσοτοιχίες», μια αργεντινοϊσπανογερμανική παραγωγή σε σκηνοθεσία του Γκουστάβο Ταρέτο.

Δυναμικά και «μυρωδάτα» κλείνει το 4ο Urban Festival και η Ρωμαϊκή Αγορά υποδέχεται στους Elevation Trio και τους Balloon Over Glasgow και μία? λεμονιά θα ρίξει την αυλαία. Πρόκειται για την ταινία του Εράν Ρικλίς «Η Λεμονιά», που αφηγείται την ιστορία της χήρας Σάλμα, η οποία ζει στη Δυτική Οχθη της Παλαιστίνης και δίνει αγώνα για να μην καταστρέψει ο νέος της γείτονας, που συμπτωματικά είναι υπουργός Αμυνας, τον κήπο με τις λεμονιές της.

Όλες οι εκδηλώσεις θα γίνουν στα ερείπια των δημόσιων κτιρίων της Ρωμαϊκής Αγοράς, ανάμεσά τους το ωδείο, χωρητικότητας 350 ατόμων, και η κρυπτή στοά. Για περίπου τρεις αιώνες αποτελούσε το διοικητικό κέντρο και σημείο αναφοράς της πόλης, ενώ ήταν χτισμένη με αρχέτυπο το κέντρο της αρχαίας Ρώμης. Αποτελούνταν από μια μεγάλη, ορθογώνια πλατεία, το ωδείο-βουλευτήριο και την πολυώροφη κρυπτή στοά. Έχουν επίσης αποκαλυφθεί τμήματα λουτρικού συγκροτήματος, ψηφιδωτά δάπεδα, τμήμα λιθόστρωτου δρόμου και αποχετευτικού συστήματος, καθώς επίσης μαρμάρινα γλυπτά και πλήθος αργυρών νομισμάτων.


Πηγή: Μ. Ριτζαλέου, Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια