Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ρωμαϊκά νομίσματα βρέθηκαν σε ανασκαφές στην Ιαπωνία

Νομίσματα που είχαν κοπεί στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία βρέθηκαν σε ανασκαφές στα ερείπια κάστρου στην Οκινάβα (Ιαπωνία), προκαλώντας ερω...


Ρωμαϊκά νομίσματα βρέθηκαν σε ανασκαφές στην Ιαπωνία

Νομίσματα που είχαν κοπεί στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία βρέθηκαν σε ανασκαφές στα ερείπια κάστρου στην Οκινάβα (Ιαπωνία), προκαλώντας ερωτηματικά στους αρχαιολόγους.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα των Japan Times, τα τέσσερα χάλκινα νομίσματα, που θεωρείται πως ανάγονται στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία του 3ου και του 4ου μ.Χ αιώνα, βρέθηκαν στα ερείπια του κάστρου Κατσουρέν, το οποίο στεκόταν από τον 12ο μέχρι τον 15ο μΧ αιώνα.

Εκείνη την περίοδο το εμπόριο μεταξύ της Κίνας και της νοτιοανατολικής Ασίας ήταν σε άνθηση, και τα εν λόγω ευρήματα είναι ιδιαίτερα μεγάλης σημασίας, καθώς υποδεικνύουν δεσμούς μεταξύ της Οκινάβα και της Δύσης, όπως ανακοινώθηκε από το τοπικό συμβούλιο εκπαίδευσης της πόλης Ουρούμα, κοντά στην οποία βρέθηκαν τα νομίσματα.

Ρωμαϊκά νομίσματα βρέθηκαν σε ανασκαφές στην Ιαπωνία

Τα νομίσματα έχουν διάμετρο μεταξύ 1,6 και 2 εκατοστών, και οι επιφάνειές τους έχουν φθαρεί. Ωστόσο, ανάλυση με ακτίνες Χ έδειξε πως φαίνονται να φέρουν την εικόνα του Μεγάλου Κωνσταντίνου (Κωνσταντίνου του Πρώτου), που θεωρείται ο πρώτος αυτοκράτορας της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας (Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας), και ενός στρατιώτη που φέρει δόρυ. Μεταξύ των άλλων ευρημάτων περιλαμβάνεται ένα νόμισμα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, του 17ου αιώνα, καθώς και άλλα πέντε στρογγυλά μεταλλικά αντικείμενα, που επίσης θεωρείται ότι είναι νομίσματα.


Όπως αναφέρει το CNN, τα νομίσματα πρόσεξε ο Τοσίο Τσουκαμότο, ερευνητής του τμήματος πολιτιστικής κληρονομιάς του ναού Γκανγκότζι, όταν ταξίδεψε στο κάστρο από τη Νάρα. «Έχω βρεθεί σε χώρους ανασκαφών στην Αίγυπτο και την Ιταλία και έχω δει πολλά ρωμαϊκά νομίσματα στο παρελθόν, οπότε τα αναγνώρισε αμέσως» είπε σχετικά. 

Από πλευράς του, ο Μασάκι Γιόκου, εκπρόσωπος του συμβουλίου, εκτίμησε ότι δεν υπάρχει άμεση σύνδεση μεταξύ της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και του κάστρου, ωστόσο αποδεικνύεται με αυτόν τον τρόπο πως η συγκεκριμένη περιοχή είχε εμπορικές σχέσεις με την υπόλοιπη Ασία. Τόσο ο ίδιος, όσο και ο Τσουκαμότο, θεωρούν πως τα νομίσματα κατέληξαν στην Ιαπωνία αφού «ταξίδεψαν» σε διάφορους εμπορικούς δρόμους που συνέδεαν τη Δύση με την Ασία.


Δεν υπάρχουν σχόλια