Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Μια πρωτότυπη διαδικτυακή δράση στην Αρχαία Κόρινθο

Μια πολύ πρωτότυπη και ενδιαφέρουσα διαδικτυακή δράση στην Αρχαία Κόρινθο έχει σχεδιάσει για σήμερα, Παρασκευή η Αμερικανική Σχολή Κλ...



Μια πολύ πρωτότυπη διαδικτυακή δράση στην Αρχαία Κόρινθο

Μια πολύ πρωτότυπη και ενδιαφέρουσα διαδικτυακή δράση στην Αρχαία Κόρινθο έχει σχεδιάσει για σήμερα, Παρασκευή η Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών.

Η Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών της Αθήνας ξεκίνησε αρχαιολογικές ανασκαφές στην Αρχαία Κόρινθο το 1896. Οι πρώτοι ανασκαφείς ενδιαφέρθηκαν πρωταρχικά για την αρχαία τοπογραφία της περιοχής και εργάστηκαν επισταμένα προκειμένου να αποκαλύψουν το κέντρο της αρχαίας πόλης. Μεταξύ των ετών 1925 και 1940 έγινε συνεχής και πιο συστηματική αποκάλυψη του χώρου, ενώ το ενδιαφέρον μετατοπίστηκε από θέματα τοπογραφίας σε ζητήματα ταξινόμησης και χρονολόγησης. Οι αρχαιολόγοι δημοσίευσαν ευρέως στοιχεία για την ιστορία του πολεοδομικού ιστού, τα κτίρια, τις επιγραφές, τη γλυπτική, την κεραμική και τα μικροαντικείμενα. Οι μελέτες εκείνης της γενιάς διαμόρφωσαν την σημερινή γενική αντίληψη για την Κόρινθο και έθεσαν τις βάσεις πάνω στις οποίες στηρίζονται ακόμα και σήμερα οι αρχαιολόγοι της Ανατολικής Μεσογείου.

Tune In to Ask an Archaeologist 2016 from ASCSA on Vimeo.

Την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου στις 5 το απόγευμα, η Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών από τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Κορίνθου διοργανώνει ένα πολύ πρωτότυπο event που θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω διαδικτύου (δείτε το σχετικό βίντεο). Οι αρχαιολόγοι που συμμετέχουν στις έρευνες στην Αρχαία Κόρινθο θα απαντήσουν ζωντανά σε ερωτήσεις του κοινού και θα εξηγήσουν με ποιον τρόπο χρονολογούνται τα ευρήματα, πως χτίστηκαν όσα αποκαλύπτονται από την αρχαιολογική σκαπάνη και πολλά πολλά άλλα.

Πρόκειται αναμφίβολα για μια πολύ πρωτοποριακή δράση που φέρνει μέσω του διαδικτύου τη μαγεία της αρχαιολογικής ανασκαφής στο σπίτι μας. Είναι μια καλή ευκαιρία να παρακολουθήσετε μαζί με τα παιδιά σας ένα πολύ μεγάλο έργο που συντελείται δίπλα μας, στην Αρχαία Κόρινθο και έχουμε παραμελήσει να το αξιοποιήσουμε και για τον τόπο και για τη διεύρυνση των δικών μας οριζόντων. 

Τις ερωτήσεις μπορείτε να τις υποβάλετε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και μέσω Facebook, στην σχετική σελίδα.

Αδράξτε την ευκαιρία λοιπόν !


Πηγή: eKorinthos, ASCSA


Δεν υπάρχουν σχόλια