Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Διαγωνισμός διαδικτυακής αρχαιολογικής φωτογραφίας

Το Μουσείο Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης  του ΕΚΠΑ καλεί φοιτητές και φοιτήτριες που αγαπούν  την αρχαία τέχνη, αλλά και την τέχ...

Διαγωνισμός διαδικτυακής αρχαιολογικής φωτογραφίας

Το Μουσείο Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης του ΕΚΠΑ καλεί φοιτητές και φοιτήτριες που αγαπούν την αρχαία τέχνη, αλλά και την τέχνη της φωτογραφίας, να συμμετάσχουν σε διαγωνισμό με θέμα τα εκθέματα της Συλλογής Εκμαγείων (Κτίριο Φιλοσοφικής, 3ος όροφος).

Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να είναι φοιτητές του ΕΚΠΑ ή άλλων ΑΕΙ της χώρας και να υποβάλουν από μία έως πέντε φωτογραφίες με θέμα κάποιο από τα εκθέματα της συλλογής.

Η υποβολή θα γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της πλατφόρμας Instagram και υποχρεωτικά με την ετικέτα (hashtag) #arch_uoa. Οι φωτογραφίες θα μπορούν να είναι έγχρωμες ή ασπρόμαυρες, και μπορούν να έχουν υποστεί επεξεργασία με τα φίλτρα που παρέχει η εν λόγω εφαρμογή ή άλλες αντίστοιχες.

Στις φωτογραφίες μπορούν να εικονίζονται και άνθρωποι ή και ο ίδιος ο διαγωνιζόμενος, αλλά σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να τηρούνται οι κανόνες δεοντολογίας σχετικά με τη χρήση μουσειακών εκθεμάτων (κανόνες ασφαλείας, προστασία από ενδεχομένως επιβλαβείς παρεμβάσεις κ.ο.κ.).

Σκοπός του διαγωνισμού είναι να αναδειχθούν οι τρόποι με τους οποίους τα εκμαγεία της συλλογής παρεμβαίνουν στην καθημερινότητα της Φιλοσοφικής Σχολής και η έμπνευση που μπορούν να ασκήσουν στους φοιτητές και τις φοιτήτριες που τα επισκέπτονται για μελέτη ή αναψυχή.

Διάρκεια διαγωνισμού: 15 Οκτωβρίου – 30 Νοεμβρίου 2016
Ώρες λειτουργίας έκθεσης: Δευτέρα έως Παρασκευή, 8:30-16:30
Επιτροπή: την επιτροπή ανάδειξης του τελικού νικητή θα αποτελούν ο φωτογράφος Σωκράτης Μαυρομμάτης, ειδικός στην αρχαιολογική και καλλιτεχνική φωτογραφία, ο επιτυχημένος Έλληνας instagrammer biglebo, ιδιαίτερα γνωστός για την ξεχωριστή ματιά με την οποία αποτυπώνει την ελληνική πραγματικότητα και ο αναπληρωτής καθηγητής κλασικής αρχαιολογίας Δημήτρης Πλάντζος

Βραβείο: η νικήτρια ή ο νικητής του διαγωνισμού θα λάβει ένα αντίτυπο του δίτομου έργου A Companion to Greek Art (ed. T.J. Smith and D. Plantzos) των εκδόσεων Wiley-Blackwell.

Η επιτροπή θα επικοινωνήσει με τον νικητή ή τη νικήτρια μέσω του λογαριασμού στον οποίο θα έχει αναρτηθεί η νικητήρια φωτογραφία.

Το Μουσείο διατηρεί το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει, αφιλοκερδώς, τις υποβληθείσες φωτογραφίες για την προβολή των δραστηριοτήτων του, αναφέροντας σε κάθε περίπτωση το όνομα του φωτογράφου.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα του διαγωνισμού στο Facebook, την σελίδα του Μουσείου ή απευθυνθείτε με ηλεκτρονικό μήνυμα στο asfyroera@arch.uoa.gr.



Πηγή: ΕΚΠΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια