Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ειδικός σύμβουλος του Αρ.Μπαλτά ο πρώην διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη

Ειδικός σύμβουλος του Αριστείδη Μπαλτά αναλαμβάνει ο Ολιβιέ Ντεκότ, πρώην διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου της Αθήνας, μετά την π...


Ειδικός σύμβουλος του Αρ.Μπαλτά ο πρώην διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη

Ειδικός σύμβουλος του Αριστείδη Μπαλτά αναλαμβάνει ο Ολιβιέ Ντεκότ, πρώην διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου της Αθήνας, μετά την πρόσφατη λήξη της συνεργασίας του με το Μουσείο Μπενάκη. 

Λίγα μόλις 24ωρα μετά την απομάκρυνση του από την διεύθυνση του Μουσείου Μπενάκη, ο Ολιβιέ Ντεκότ, συνεργάζεται με το Υπουργείο Πολιτισμού.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού: 

«Ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αριστείδης Μπαλτάς βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι ο κ. Olivier Descotes, ανώτερος δημόσιος λειτουργός του Υπουργείου Πολιτισμού της Γαλλίας απεδέχθη την πρόταση να εργαστεί ως Ειδικός Σύμβουλος προσφέροντας τις υπηρεσίες του στο γραφείο του Υπουργού.

Ο κ. Descotes θα αναλάβει να προτείνει στρατηγικούς και επιχειρησιακούς άξονες για την εθνική και διεθνή πολιτιστική πολιτική -ιδίως όσον αφορά στη σύγχρονη δημιουργία- και να μεταφέρει την εμπειρία του από την πολιτιστική βιομηχανία, τη διεθνή συνεργασία και τη διεύθυνση πολιτιστικών ιδρυμάτων στην Ιταλία και την Ελλάδα, με γνώμονα την προβολή του ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό.

Η απόφαση για τη συνεργασία του διακεκριμένου φιλέλληνα με το γραφείο του Υπουργού Πολιτισμού, αποτελεί επιθυμία τόσο του κ. Μπαλτά όσο και της Υπουργού Πολιτισμού και Επικοινωνίας της Γαλλίας κ. Audrey Azoulay, όπως διατυπώνεται σε κοινή επιστολή τους προς τον κ. Olivier Descotes».

Ο Ολιβιέ Ντεκότ αποχώρησε απο τη διεύθυνση του Μουσείου Μπενάκη την περασμένη Παρασκευή. 

Το «διαζύγιο» με τον Γάλλο μάνατζερ προέκυψε σε σύμφωνο και από τις δύο πλευρές κλίμα, λόγω διαφωνίας στη στρατηγική.

Πηγή: in.gr, iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια