Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Τάφος 2.200 ετών αποκαλύφθηκε στην Παφλαγονία

Αρχαιολόγοι στη Κασταμονή της βόρειας Τουρκίας ανακάλυψαν έναν ταφικό θάλαμο, 2.200 ετών που ανήκει στην περίοδο της Παφλαγονίας. Αποτ...

Τάφος 2.200 ετών αποκαλύφθηκε στην Παφλαγονία

Αρχαιολόγοι στη Κασταμονή της βόρειας Τουρκίας ανακάλυψαν έναν ταφικό θάλαμο, 2.200 ετών που ανήκει στην περίοδο της Παφλαγονίας. Αποτελεί τον πρώτο ταφικό θάλαμο του είδους του που έχει βρεθεί ποτέ στην περιοχή.

Οι ανασκαφές στην περιοχή Daday της Κασταμονής έχουν ξεκινήσει από το 2015, μετά την ενημέρωση των τοπικών αρχών για αρχαιοκάπηλους που διενεργούσαν λαθρανασκαφές στην περιοχή, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο Şahin Yıldırım, καθηγητής αρχαιολογίας στο πανεπιστήμιο Bartın Μπαρτίν και επιστημονικός σύμβουλος της ανασκαφής .

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ανασκαφές γίνονται υπό την καθοδήγηση της Διεύθυνσης Μουσείου της Κασταμονής.

Ο ταφικός θάλαμος με διάμετρο 22 μέτρα και ύψος 5 μέτρα, έχει διάφορους ταφικούς λίθους που έφεραν ξεχωριστή αρίθμηση. Σιδερένιοι σύνδεσμοι φαίνεται να χρησιμοποιήθηκαν για την σύνδεση των λίθων αυτών με τους τοίχους του ταφικού θαλάμου καθώς και λιωμένος μόλυβδος προκειμένου να θωρακίσουν τους συνδέσμους από τις φυσικές καταστροφές.

Τάφος 2.200 ετών αποκαλύφθηκε στην Παφλαγονία

Τάφος 2.200 ετών αποκαλύφθηκε στην Παφλαγονία

«Κάθε λίιθος είναι μοναδικός και διαφορετικός από τον άλλο» δήλωσε ο Yıldırım, και σημείωσε ότι οι λίθοι, που μεταφέρθηκαν από γερανούς, ζυγίζουν από 800 κιλά μέχρι 8,5 τόνους.

«Είναι η πρώτη φορά που βρίσκουμε ένα τέτοιο ταφικό θάλαμο στην Παφλαγονία», δήλωσε ο Yıldırım, εκτιμώντας ότι ανήκει σε αριστοκράτη του 2ου αι. π.Χ.

Ο ίδιος επισήμανε ότι ο ταφικός θάλαμος είχε καταστραφεί κατά τη διάρκεια λαθρανασκαφών από αρχαιοκάπηλους.

Η ανασκαφική έρευνα γύρω από το ταφικό θάλαμο φέρεται να έχει ολοκληρωθεί και οι αρχαιολόγοι προβαίνουν πλέον σε εργασίες αποκατάστασης, εξωραϊσμού και δημιουργίας σχεδίων για την προώθηση της ιστορίας της περιοχής.

Σημείωση συντάκτη:

Μετά το θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, η Παφλαγονία ανατέθηκε, μαζί με την Καππαδοκία και τη Μυσία, στον Ευμένη τον Καρδιανό. Στη συνέχεια, απορροφήθηκε από το Βασίλειο του Πόντου που έλεγχε το μεγαλύτερο μέρος της Παφλαγονίας, ήδη από την εποχή του Μιθριδάτη Α' (302 - 266 π.Χ.) μέχρι την πτώση του Μιθριδάτη ΣΤ΄ (65 π.Χ.).


Δεν υπάρχουν σχόλια