Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Βρέθηκε αρχαία δεξαμενή κάτω από αχυρώνα

Οι ανασκαφές στην  Δάρα της Μεσοποταμίας, κοντά στη  νοτιοανατολική πόλη Μαρντίν της σημερινής Τουρκίας, αποκάλυψαν μια δεξαμενή του 6ο...

Βρέθηκε αρχαία δεξαμενή κάτω από αχυρώνα

Οι ανασκαφές στην Δάρα της Μεσοποταμίας, κοντά στη νοτιοανατολική πόλη Μαρντίν της σημερινής Τουρκίας, αποκάλυψαν μια δεξαμενή του 6ου αιώνα μ.Χ. Η δεξαμενή της βυζαντινής περιόδου βρέθηκε σε μέρος που χρησιμοποιείται σήμερα ως αχυρώνας.

Ο Nihat Erdoğan, διευθυντής του Μουσείου Μαρντίν, δήλωσε ότι οι ανασκαφικές εργασίες συνεχίζονται στην αρχαία πόλη της Δάρας, που βρίσκεται στο δρόμο προς την περιοχή Nusaybin.

Ο Erdoğan ανέφερε ότι το μεγαλύτερο μέρος της ρωμαϊκής πόλης της Δάρας παραμένει κάτω από τα σπίτια του χωριού.

«Όσο συνεχίζονται οι ανασκαφές στη Δάρα, αντικείμενα από τη Ρωμαϊκή και Περσική περίοδο έρχονται συνέχεια στο φως. Οι τελευταίες ανασκαφές αποκάλυψαν μια δεξαμενή της ρωμαϊκής περιόδου, με διαστάσεις 18 μέτρα βάθος και 15 μέτρα πλάτος. Ήταν γεμάτη με χώμα που στην συνέχεια, αφαιρέθηκε», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η δεξαμενή εξυπηρετούσε ανάγκες ύδρευσης για τους επισκέπτες της περιοχής κατά τη διάρκεια της βυζαντινής και περσικής περιόδου.

«Αυτό που είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον σχετικά με αυτή την δεξαμενή είναι ότι βρίσκεται πίσω από ένα τοίχο, μήκους τεσσάρων χιλιομέτρων, που βρίσκεται στο δυτικό τμήμα της πόλης. Ακόμα κι αν οι επισκέπτες από το Μάρντιν δεν είχαν άδεια να εισέλθουν στην πόλη, πιστεύουμε ότι η δεξαμενή χτίστηκε για να καλύψουν τις ανάγκες τους σε νερό», πρόσθεσε.

Ο διευθυντής του μουσείου δήλωσε ότι η δεξαμενή θα ανοίξει για το κοινό από τον Ιανουάριο του 2017 μετά το τέλος της ανασκαφής στη Δάρα.

Σημείωσε ότι το Μαρντίν αποτελεί διαχρονικά μια πολύμορφη πολιτιστική κοινωνία, η οποία παρουσιάζει ένα πλούσιο τουριστικό δυναμικό.

«Εργαζόμαστε για να κάνουμε ορατό αυτό τον πλούτο. Στόχος μας είναι η προώθηση του Μάρντιν στον κόσμο. Η πόλη διακατέχεται από συνεχείς πολιτιστικές αξίες από την ίδρυσή της. Περιμένουμε το Μαρντίν να γίνει περισσότερο γνωστό στους τουρίστες», δήλωσε ο Erdoğan.


Πηγή: Hurriyet Daily News

Δεν υπάρχουν σχόλια