Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ποια είναι τα πιο καινοτόμα Μουσεία της Ευρώπης;

Ποια είναι η διαδικασία βράβευσης των σημαντικών και καινοτόμων μουσείων της Ευρώπης από το European Museum Forum; Απαντήσεις στην ημε...

Ποια είναι τα πιο καινοτόμα Μουσεία της Ευρώπης;

Ποια είναι η διαδικασία βράβευσης των σημαντικών και καινοτόμων μουσείων της Ευρώπης από το European Museum Forum; Απαντήσεις στην ημερίδα της 28ης Νοεμβρίου.

Σαράντα εννέα υποψήφια Μουσεία από 24 χώρες διεκδίκησαν τον τίτλο του European Museum of the Year (2016). Μεταξύ των υποψηφίων ήταν και δυο ελληνικά Μουσεία, το Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας και το Μουσείο Τυπογραφίας Γιάννη & Eλένης Γαρεδάκη (Χανιά Κρήτης). Τελικά, το βραβείο κέρδισε το Μουσείο Ιστορίας των Εβραίων της Πολωνίας, Polin στη Βαρσοβία (κεντρική φωτογραφία). Η Κριτική Επιτροπή του European Museum Forum στο San Sebastián / Donostia της Ισπανίας, ωστόσο, βράβευσε και το Αρχαιολογικό Μουσείο της Τεγέας στην Αρκαδία «με την ύψιστη αναγνώριση για εξέχοντα επιτεύγματα».

Και είναι το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο που σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Heritage and Museums διοργανώνει Ημερίδα με τίτλο «Βραβεύοντας τα καινοτόμα και νεωτερικά μουσεία της Ευρώπης από τον φορέα European Museum Forum, Βραβεία EMYA 2016. Η Ελληνική και η διεθνής εμπειρία». Στη συνάντηση αυτή θα παρουσιαστεί η διαδικασία βράβευσης σημαντικών και καινοτόμων μουσείων της Ευρώπης από τον αρμόδιο φορέα European Museum Forum. Επίσης, θα παραβρεθούν εκπρόσωποι Μουσείων που τιμήθηκαν στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό για την καινοτομία και τη νεωτερικότητά τους, αλλά και Μουσεία με άλλες διακρίσεις στο εξωτερικό.

Άνθρωποι των Μουσείων θα συνυπάρξουν για να συνομιλήσουν για την ελληνική και διεθνή μουσειακή εμπειρία και για τον τρόπο που ένα μουσείο, ως ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας, βρίσκεται σε συνεχή αλληλεπίδραση με το κοινό του, αναπροσαρμόζοντας τις σχέσεις και την προσφορά του σε αυτό.

Η ημερίδα πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Πολωνικής Πρεσβείας στην Ελλάδα και ολοκληρώνεται με συναυλία με τη Σοπράνο Ειρήνη Τσιρακίδου στην αίθουσα του Βωμού.


Πληροφορίες:

Ημερομηνία: Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016, ώρα 10:00-15:30

Είσοδος από Τοσίτσα.


Πηγή: The TOC

Δεν υπάρχουν σχόλια