Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016

Αρχαιολόγοι και κοινωνία

Αρχαιολόγοι και κοινωνία

Στο πλαίσιο της Ημέρας Προβολής του έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, που ειδικά φέτος έχει επίκεντρο την 21η Νοεμβρίου 2016, ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ), τα μέλη του και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι του Υπουργείου Πολιτισμού διοργανώνουν σειρά εκδηλώσεων σχετικά με το ανασκαφικό, αναστηλωτικό, μουσειακό, εκπαιδευτικό και γενικά το πολυσχιδές έργο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας. 

Ανοίγουμε τις πόρτες αρχαιολογικών χώρων, μνημείων, μουσείων, αποθηκών και εργαστηρίων συντήρησης και μιλάμε με τις τοπικές κοινωνίες και τους πολίτες τους, ενήλικες και μαθητές, δασκάλους και δημοσιογράφους, αγρότες, επιχειρηματίες και καλλιτέχνες και … και …, για τον τρόπο που δουλεύουμε, αλλά και για τη σημασία της δουλειάς μας για την εκπαίδευση, την οικονομία, την ανάπτυξη.

Σημείωση: Η είσοδος σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία για όσους συμμετέχουν στις υπό συζήτηση εκδηλώσεις είναι δωρεάν.


Μέλη του Συλλόγου είναι στη διάθεσή σας για περαιτέρω πληροφορίες και διευκρινίσεις, κατόπιν επικοινωνίας με τη Γραμματεία του ΣΕΑ στο 210 3252214, η οποία θα σας παραπέμψει στον εκάστοτε υπεύθυνο.

Ευχαριστούμε για την ανταπόκριση και βοήθεια στην προσπάθειά μας να ευαισθητοποιηθεί η κοινή γνώμη για τη σημασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς ως δημόσιο και κοινωνικό αγαθό.

Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα.



Πηγή: ΣΕΑ






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου