Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Βόλος: Ξεκινούν πάλι οι εργασίες για τη μεταφορά πεσσού

Εντός των ημερών αναμένεται να ξεκινήσουν και πάλι οι εργασίες για τη μεταφορά του πεσσού από το οδόστρωμα επί της Αθηνών στον Βόλο, π...

Βόλος: Ξεκινούν πάλι οι εργασίες για τη μεταφορά πεσσού

Εντός των ημερών αναμένεται να ξεκινήσουν και πάλι οι εργασίες για τη μεταφορά του πεσσού από το οδόστρωμα επί της Αθηνών στον Βόλο, προκειμένου να γίνει διαπλάτυνση του σημείου –καρμανιόλα, όπου έχουν σημειωθεί δεκάδες τροχαία ατυχήματα ακόμη και δυστυχήματα.

Οι εργασίες διακόπηκαν στα τέλη Οκτωβρίου και πρόκειται να ξεκινήσουν ξανά τις επόμενες ημέρες. Στις 15/11/2016 έγινε αυτοψία στο σημείο από κλιμάκιο του Υπουργείου Πολιτισμού με επικεφαλής τον Διευθυντή Αναστηλώσεων Μνημείων, κ. Δημοσθένη Σβολόπουλο και με τη συμμετοχή της Διευθύντριας της Εφορίας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, κ. Κουντούρη, του Δήμου Βόλου και της Εφορίας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας.

Το κλιμάκιο αναζήτησε τεχνική λύση για την απόσπαση και μεταφορά του πεσσού. Παράλληλα, ξεκινά master plan για τη σύνδεση των αρχαιολογικών χώρων μεταξύ τους, μέσω μιας διαδρομής που ενώνει το αρχαίο θέατρο Δημητριάδας με τους πεσσούς, μια ελληνική οικία και το ανάκτορο στην περιοχή.


Δεν υπάρχουν σχόλια