Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Σερβιτόρος σπάει τον αντίχειρα ρωμαϊκού γλυπτού στο Βρετανικό Μουσείο

Η Αφροδίτη του Townley υπέστη ζημιά όταν σερβιτόρος κατά τη διάρκεια εταιρικής εκδήλωσης στο Βρετανικό Μουσείο έσπασε τον μακρύ αντίχειρα...

Σερβιτόρος σπάει τον αντίχειρα ρωμαϊκού γλυπτού στο Βρετανικό Μουσείο
Η Αφροδίτη του Townley υπέστη ζημιά όταν σερβιτόρος κατά τη διάρκεια εταιρικής εκδήλωσης στο Βρετανικό Μουσείο έσπασε τον μακρύ αντίχειρα του αγάλματος με το κεφάλι του.
Ένα απρόσμενο γεγονός αποκαλύφθηκε στο Βρετανικό Μουσείο: σερβιτόρος κατά τη διάρκεια εταιρικής εκδήλωσης, χτύπησε με το κεφάλι του και έσπασε τον αντίχειρα ανεκτίμητου ρωμαϊκού γλυπτού!

Το ατύχημα συνέβη το Δεκέμβριο του περασμένου έτους, σύμφωνα με το The Art Newspaper, αλλά μόλις σήμερα ήρθε στο φως.

Ο σερβιτόρος, ο οποίος δούλευε στο μουσείο μέσω εξωτερικής εταιρείας, έσκυψε κάτω από την Αφροδίτη του Townley και χτύπησε το δεξί χέρι της,  στην προσπάθειά του να σηκωθεί και πάλι όρθιος.

Ο αντίχειρας αποκόπηκε από το άγαλμα και έπεσε στο πάτωμα, ανέπαφος. Η ζημιά στο άγαλμα έχει πλέον αποκατασταθεί.

Το Βρετανικό Μουσείο, δήλωσε ότι είχε λάβει "σοβαρά" το εν λόγω περιστατικό .

«Ήταν ένα ατυχές περιστατικό. Η διατήρηση της συλλογής μας είναι θεμελιώδους σημασίας», δήλωσε εκπρόσωπος του μουσείου. «Οι συντηρητές μας έχουν τη δυνατότητα να αποκαταστήσουν πλήρως το γλυπτό, το οποίο συνεχίζει και εκτίθεται. Έχουμε προχωρήσει σε επανεκπαίδευση όλων των ατόμων που ευθύνονται για την διοργάνωση εκδηλώσεων».

Στην Αφροδίτη του Townley λείπει ήδη ο δείκτης, που είχε σπάσει πριν το γλυπτό καταλήξει στο Βρετανικό Μουσείο.

Το γλυπτό, που απεικονίζει ημίγυμνη την θεά του έρωτα, αποτελεί μαρμάρινο αντίγραφο ελληνικού πρωτοτύπου και χρονολογείται στον 1ο ή 2ο αιώνα μ.Χ. ενώ το ελληνικό πρωτότυπο χρονολογείται στον 4ο αιώνα π.Χ.

Βρέθηκε το 1775 στα λουτρά του λιμανιού της Όστιας στη Ρώμη και αγοράστηκε από τον άγγλο συλλέκτη, Charles Townley. Το 1805 πωλήθηκε στο Βρετανικό Μουσείο. 



Δεν υπάρχουν σχόλια