Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Τα μαμούθ θα επιστρέψουν σε 2 χρόνια λένε οι επιστήμονες του Xάρβαρντ

Τα μαμούθ θα επιστρέψουν ξανά σε δύο χρόνια, υποστηρίζουν επιστήμονες του Χάρβαρντ, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Telegraph .


Τα μαμούθ θα επιστρέψουν σε 2 χρόνια λένε οι επιστήμονες του Xάρβαρντ

Τα μαμούθ θα επιστρέψουν ξανά σε δύο χρόνια, υποστηρίζουν επιστήμονες του Χάρβαρντ, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Telegraph.

Oι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή γενετικής Τζορτζ Τσερτς του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, ευελπιστούν ότι θα φέρουν στη ζωή ένα υβριδικό ζώο που θα διαθέτει ορισμένα βασικά χαρακτηριστικά του μαμούθ, όπως το μακρύ τρίχωμά του, τα παχιά στρώματα λίπους, τα μικρά αυτιά και το προσαρμοσμένο σε χαμηλές θερμοκρασίες αίμα του.

Αυτό θα επιτευχθεί παίρνοντας δείγμα διατηρημένου DNA από μαμούθ και συνδυάζοντάς το με DNA ελέφαντα. Οι μέχρι τώρα δοκιμές στο εργαστήριο έχουν δείξει ότι τα κύτταρα μετά την ανάμειξη DNA μαμούθ με ελέφαντα λειτουργούν κανονικά και επιστήμονες φιλοδοξούν πως βρίσκονται πολύ κοντά στη δημιουργία ενός υβριδικού εμβρύου, το οποίο θα αναπτύσσεται μέσα σε μία τεχνητή μήτρα και όχι σε έναν θηλυκό ελέφαντα, ως παρένθετη μητέρα.

Mέχρι στιγμής οι επιστήμονες έχουν κάνει 45 μεταλλάξεις, με τη χρήση της ισχυρής τεχνικής γονιδιακής επεξεργασίας CRISPR, χρησιμοποιώντας ως βάση το DNA του ασιατικού ελέφαντα.


Δεν υπάρχουν σχόλια