Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Λυδία Κονιόρδου: Η Ελλάδα εγκαταλείπει τη νομική οδό για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου επισκέφθηκε τη Νέα Υόρκη προσκεκλημένη του Ωνασείου Πολιτιστικού Ιδρύματος με την ευκαιρία των ε...

Λυδία Κονιόρδου: Η Ελλάδα εγκαταλείπει τη νομική οδό για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου επισκέφθηκε τη Νέα Υόρκη προσκεκλημένη του Ωνασείου Πολιτιστικού Ιδρύματος με την ευκαιρία των εγκαινίων της έκθεσης «Ένας Κόσμος Συναισθημάτων: Αρχαία Ελλάδα, 700 π.Χ. – 200 μ.Χ.». 

Το υπουργείο Πολιτισμού είναι ένας από του βασικότερους συντελεστές της έκθεσης καθώς παραχώρησε έργα από 20 μουσεία. Με αφορμή το εν λόγω γεγονός, η υπουργός αναφέρθηκε στη διεκδίκηση των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Στις συνεντεύξεις που έδωσε στην Νέα Υόρκη, η κ. Κονιόρδου αποκάλυψε, μεταξύ άλλων, και τη νέα στρατηγική στο ζήτημα των Γλυπτών του Παρθενώνα, ασκώντας κριτική στην τακτική που ακολουθούσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, υποστηρίζοντας ότι επικεντρώθηκαν στη νομική διεκδίκησή τους. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ενημέρωση που έγινε από το υπουργείο Πολιτισμού, σε σχέση με τα Γλυπτά η κ. Κονιόρδου τόνισε πως υπάρχει μια καινούρια κινητοποίηση στο θέμα αυτό, καθώς εγκαταλείπεται η νομική οδός διεκδίκησης που είχε υιοθετηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και υπήρξε βασική αιτία άρνησης της βρετανικής πλευράς και πως τώρα μέσω της διπλωματικής οδού θα αποκατασταθεί σταδιακά ένα κλίμα κοινής εμπιστοσύνης.

«Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή δίνει μια μάχη, μια πολύ μεγάλη μάχη», τόνισε η Λυδία Κονιόρδου, σε συνέντευξή της στον «Εθνικό Kήρυκα» και προσέθεσε: «Οι Έλληνες καθημερινά ζουν μεγάλη δοκιμασία και δίνουν μια μεγάλη μάχη για να αναταχτεί όλο αυτό το κλίμα να αποκτήσουν ξανά την αυτοπεποίθηση τους. Στον τομέα του πολιτισμού παρόλη την κρίση υπάρχει ένα οργασμός δραστηριοτήτων με ηρωικές καταστάσεις, ανθρώπων που δεν πληρώνονται κι όμως συνεχίζουν και δημιουργούν και να προσφέρουν. Αυτό δείχνει πραγματικά το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής που αντέχει παρά τις δύσκολες καταστάσεις όπως αυτές με τους πρόσφυγες. Προσφέρουμε από το υστέρημα μας στους ανθρώπους αυτούς που δοκιμάζονται σε χειρότερη μοίρα από εμάς, που χάνουν τα πάντα».

Κάλεσε δε την ομογένεια «να έρθει, να δει, να ακούσει, να συμμετέχει στο Φεστιβάλ Αθηνών, στο Εθνικό Θέατρο, στα περιφερειακά θέατρα, στη Λυρική Σκηνή που πηγαίνει στην καινούρια της στέγη». «Το καταπληκτικό είναι ότι, παρά τα προβλήματα, όλοι οι θεσμοί δεν σταματούν, λειτουργούν και παράγουν ουσιαστικό έργο», πρόσθεσε η υπουργός.


1 σχόλιο

  1. ΤΑ ΑΕΤΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΟΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΙ ΕΚΛΑΠΗΣΑΝ. Η ΚΟΝΙΟΡΔΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΡΙΑ ΑΦΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΓΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΕΤΡΙΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΚΙΟΛΑΣ ΤΥΠΟΥ ΣΤΗ ΜΑΝΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή