Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ακαδημαϊκό Συνέδριο για τον ρόλο του πολιτισμού στη σύγχρονη εποχή στο πλαίσιο του Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών

Στο πλαίσιο του Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών, θα διεξαχθεί την Κυριακή 23 και τη Δευτέρα 24 Απριλίου, στο Ζάππειο Μέγαρο, διήμερο Ακα...



Ακαδημαϊκό Συνέδριο για τον ρόλο του πολιτισμού στη σύγχρονη εποχή στο πλαίσιο του Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών

Στο πλαίσιο του Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών, θα διεξαχθεί την Κυριακή 23 και τη Δευτέρα 24 Απριλίου, στο Ζάππειο Μέγαρο, διήμερο Ακαδημαϊκό Συνέδριο με θέμα τον ρόλο του πολιτισμού στη σύγχρονη εποχή και την προστιθέμενη αξία της ελληνικής πρωτοβουλίας για τη διοργάνωση της διαπολιτισμικής αυτής διεθνούς συνάντησης.

Την έναρξη του Ακαδημαϊκού Συνεδρίου που θα λάβει χώρα, την Κυριακή 23 Απριλίου, θα κηρύξουν η Υπουργός Πολιτισμού κα Κονιόρδου και ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Αμανατίδης. Η εναρκτήρια συνεδρίαση θα έχει ως θέμα τη "Διαχρονική σημασία και απήχηση των Αρχαίων Πολιτισμών, την επιρροή τους και τη σχέση τους με τη σύγχρονη εποχή".

Τη Δευτέρα, 24 Απριλίου η συζήτηση, η οποία θα διεξαχθεί παράλληλα με την Υπουργική Διάσκεψη, θα επικεντρωθεί στο ρόλο του πολιτισμού, ως εργαλείου ήπιας και έξυπνης ισχύος, καθώς και ως παράγοντα οικονομικής ανάπτυξης.

Συντονιστές των συζητήσεων θα είναι ο Πρέσβυς, κ. Γεώργιος Βέης και οι Καθηγητές, κ.κ. Πλάτων Μαυρομούστακος και Νίκος Λέανδρος.

Απώτερος στόχος της ακαδημαϊκής συνάντησης είναι η ανταλλαγή απόψεων για την επίσημη σύσταση του Φόρουμ των Αρχαίων  Πολιτισμών, η δημιουργία δικτύων επικοινωνίας και ανταλλαγής ιδεών  και η διερεύνηση δυνητικών πεδίων συνεργασίας για την οργάνωση κοινών δράσεων με γνώμονα την ανάπτυξη και τον άνθρωπο.


Δεν υπάρχουν σχόλια