Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Η Χρ. Μερκούρη για προβλήματα στο Μουσείο Ζακύνθου

Το Μεταβυζαντινό Μουσείο Ζακύνθου ακόμη…καλά κρατεί, όμως με ιδιωτική πρωτοβουλία. 


Το Μεταβυζαντινό Μουσείο Ζακύνθου ακόμη…καλά κρατεί, όμως με ιδιωτική πρωτοβουλία. 

Συνάντησα την κ.Χριστίνα Μερκούρη, προϊσταμένη της τοπικής Εφορείας Αρχαιοτήτων, στον χώρο του Μουσείου, εκεί όπου φέτος φιλοξενείται με ιδιωτική της πρωτοβουλία, το ομοίωμα του μηχανισμού των Αντικυθήρων. Αυτό το θαυμαστό έργο τεχνολογίας, ταξιδεύει από μουσείο σε μουσείο ανά την Ελλάδα και την Κύπρο και στην Ζάκυνθο θα φιλοξενείται από τις 11 Μαΐου έως τις 10 Ιουνίου.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Ζακύνθου, η κ.Μερκούρη, αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στην κίνηση του Μουσείου, την αύξηση της επισκεψιμότητας, κυρίως, των σχολείων, όμως παρόλο που υπάρχει η διάθεση για την προώθηση του εκθεσιακού χώρου σε ξενοδοχεία, τουριστικά point και ταξιδιωτικά γραφεία, εντούτοις, λόγων όλων αυτών των προβλημάτων, υπάρχει αντικειμενική δυσκολία για να υλοποιηθούν οι στόχοι της Εφορείας Αρχαιοτήτων του νομού.

Η μείωση του προσωπικού, η μηδαμινή συντήρηση των έργων, η ελλιπής φύλαξη του χώρου από έναν-και μόνο-μόνιμο φύλακα και δύο συμβασιούχους, με συμβάσεις 7μηνης διάρκειας, θέτουν το Μουσείο σε υπολειτουργία και αδράνεια και μάλιστα δεν γνωρίζουν οι άνθρωποι που αγωνίζονται καθημερινά για την λειτουργία του, αν θα είναι ανοιχτό όλο τον χρόνο και για πόσο χρονικό διάστημα.

Πηγή: Ε. Λουκίσα, ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια