Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ζακύνθου για «Πράσινες Πολιτιστικές διαδρομές»

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ζακύνθου και η Ομάδα «Με παρέα χρωματίζουμε τη ζωή» για τον εορτασμό της Δράσης του ΥΠΠΟΑ «ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚ...


Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ζακύνθου για «Πράσινες Πολιτιστικές διαδρομές»

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ζακύνθου και η Ομάδα «Με παρέα χρωματίζουμε τη ζωή» για τον εορτασμό της Δράσης του ΥΠΠΟΑ «ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ» διοργανώνουν την Κυριακή 4 Ιουνίου δράσεις στην περιοχή των Ορθονιών με κεντρικό σημείο αναφοράς το μοναστήρι της Υπεραγίας Θεοτόκου Σπηλαιώτισσας, μνημείο που προστατεύεται από την τοπική Εφορεία Αρχαιοτήτων.

Η συνάντηση, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, έχει ορισθεί για τις 11 το πρωί στον προαύλιο χώρο του μοναστηριού και η ημέρα θα ξεκινήσει με πεζοπορία. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ δύο διαδρομών, η πρώτη που παρουσιάζει μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας (διάρκεια δύο ώρες) θα είναι από τη μονή της Σπηλαιώτισσας μέχρι το παλιομονάστηρο, σπηλιά όπου σύμφωνα με την παράδοση βρέθηκε η εικόνα της Παναγίας που πήρε το όνομα Σπηλαιώτισσα, και η δεύτερη ευκολότερη διαδρομή (διάρκεια περίπου μιάμιση ώρα), θα γίνει σε αγροτικό δρόμο της γύρω περιοχής μέσα στη μεγάλη Λαγκάδα που ενώνει το μοναστήρι της Σπηλαιώτισσας με το χωριό Βολιμών.

Μετά το τέλος του περιπάτου θα υπάρχει κατάληξη και των δύο ομάδων στο μοναστήρι της Σπηλαιώτισσας. Εκεί θα ακολουθήσει ξενάγηση από την Εφορεία Αρχαιοτήτων για την ιστορία και την αποκατάσταση της μονής της Υπεραγίας Θεοτόκου Σπηλαιώτισσας, θα γίνει αναφορά στο θεσμό των «πράσινων πολιτιστικών διαδρομών» που διοργανώνονται κάθε χρόνο από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, και θα διανεμηθεί σχετικό έντυπο υλικό.

Τις δράσεις θα συνδράμουν η τοπική κοινότητα των Ορθονιών, ο Πολιτιστικός σύλλογος και η τοπική εκκλησία του χωριού, καθώς και το Κέντρο Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Λιθακιάς.


Πηγή: ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια